Hon förlorade allt när hon räddade dotterns liv. Men brevet till främlingen förändrade allt.

Det här är Mark Stopa. Han äger en advokatbyrå som jobbar med att hjälpa människor behålla sina hus när de inte längre kan.

1

Trots att han och hans advokatbyrå hjälpt många människor att behålla sina hus så kände han att det inte var tillräckligt. En kväll nattade Mark sin son, och fick höra dessa ord: ”Varför ger du inte bort ett hus, pappa?”. Sagt och gjort. Mark startade en hemsida där man fick skriva in och motivera varför man skulle få huset.

2

Och självklart var det tusentals människor i behov som hörde av sig. Urvalet var enormt – och mycket svårt. Men han föll speciellt för en historia han läste.

3

Vinnarna blev singelmamman Moriah Barnhart och hennes dotter.

4

Hennes dotter blev diagnosticerad med hjärntumör och när räkningarna blev fler och fler blev det för mycket. De hade inte längre råd att bo kvar i deras hus. ”Man förlorar praktiskt taget allt för att rädda sitt barns liv”, säger hon.

5

”Jag kunde inte säga nej till henne”, säger Mark som efter hans hjärtevärmande initiativ förstått en mycket viktig sak som vi alla kan bära med oss. ”En person kan göra skillnad i samhället. En person kan skapa förändring.”

Här är huset! Så underbart för Moriah och hennes dotter som nu kan starta om deras liv på stadig grund. Och vilket initiativ av Mark. Underbart!

7

Här kan du se ett inslag om Marks initiativ och Moriah och dottern som vann huset.

Bildkälla: Youtube.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna