Hon gick på blinddejt med främlingen och förlorade njuren. Oväntade orsaken kommer att värma ditt hjärta.

Att gå på en blinddejt känns nog både lite läskigt och nervöst för de flesta personer. Men få räknar nog att bli av med sin njure i samband med att man försöker hitta kärleken. Detta var dock precis vad som hände när en Jen Thomas träffade Rich O’Dea. Det är inte ofta man läser om en sådan här otrolig solskenshistoria, men kanske är det därför den är ännu mer värd att spridas vidare.

35-åriga Jen Thomas var singel och letade efter kärleken via den populära dejtingappen Tinder. Efter ett tag kom hon ihåg med en annan singel, Rich O’Dea, som också letade efter en partner.

lucas1

De började pratade med varandra och så småningom kom de in på allt mer personliga saker. Rich berättade bland annat om sin oro över en väns fru, som drabbats av den ärftliga sjukdomen polycystisk njursjukdom. Erika, som vännens fru heter, var i behov av en njurstransplantation. Men än så länge fanns det ingen passade donator.

rich§

De två singlarna fortsatte att dejta och började att träffas på riktigt. Ganska snabbt visade det sig att den där romantiska gnistan inte fanns där, men de fungerade väldigt bra ihop som vänner.

Historien om Scotts sjuka fru Erika berörde Jen djupt och hon kände att hon ville träffa paret. Rich ordnade en träff och det visade sig att Jen hade en lämplig blodgrupp och var villig att ställa upp som donator.

donator1

Operationen gick bra och Erika fick en ny njure. Erikas man Scott beskriver Jen som en ”fantastisk, osjälvisk person” och hyllar dejtingappen som faktiskt räddade liv den här gången. Härligt!

donator1

Bildkälla: Facebook

I en orolig och många gånger självisk värld värmer det mitt hjärta något extra när man läser om hur helt okända människor kan mötas och ställa upp för varandra. Dela gärna med dig av den här berättelsen om du önskar att fler vore som Jen.