Hon gjorde en tatuering bakom örat för att visa omvärlden att hon är döv.

Ända sedan hon var liten har Elisa Menzel varit döv på sitt vänstra öra. Detta innebär att hon länge har behövt förklara för folk att hon inte förstår vad de säger då de pratar från just det hållet. Men nu har hon tröttnat på att behöva säga till – och kommit på en smart lösning som ska få folk att förstå redan från början.

24-åriga Elisa, som bor i tyska Berlin, har i en vänlig påminnelse tatuerat in en symbol som används på datorer när ljudet är avstängt: det vill säga en högtalare med ett kryss bredvid.

Tatueringen sitter precis bakom Elisa Menzels döva öra och efter att hon hade gjort den laddade hon upp en bild på Imgur med kommentaren: ”Eftersom jag är döv på mitt ena öra tänkte jag att det här var ett vänligt sätt att berätta för världen att de inte ska prata till mig från vänster”.

Bildkälla: Imgur

tatuering1

Elisa har fått positiv respons från alla möjliga håll efter tatueringen.

– Den fungerade perfekt, säger hon till Metro.

Hon fortsätter:

– Min tatuerare skrockade när jag berättade bakgrundshistorien. Mina vänner och skolkamrater tycker att det är fantastiskt kul och det gör även mina föreläsare. Främlingar frågar mig om tatueringen betyder vad de tror att den betyder och till och med mina föräldrar, som inte är så förtjusta i tatueringar, blev tvungna att erkänna att den är rolig, säger Elisa Menzel till Metro.

Dela gärna vidare till dina vänner om du tycker att det var en smart lösning som kan vara bra att hålla koll på.