Hon hade två månader kvar att leva när en främling donerade sitt organ – idag är han hennes man

25-åriga Heather fick veta att hon hade två månader kvar att leva om ingen donerade en lever till henne. När det kändes som att hoppet var ute dök en främmande organdonator upp, det hon inte visste då var att han en dag skulle bli hennes stora kärlek.

När Heather Kreuger från USA var 25 år fick hon veta att hon hade en allvarlig leversjukdom. Beskedet kom som en blixt från en klar himmel och läkarna berättade att Heather behövde en ny lever omgående för att överleva, det skriver cbsnews.

När det hårda beskedet kom kände Heather att hennes kropp var svag och höll på att tyna bort. Läkarna beräknade att hon hade två månader kvar att leva om de inte hittade en donator som hade en frisk lever i samma storlek, samt samma blodgrupp. Då dök Chris Dempsey upp – en föredetta marinsoldat. Chris hade aldrig träffat Heather men hörde talas om hennes situation av en kollega i lunchrummet. 

– Jag hade tillbringat fyra år i marinkåren och lärt mig att inte fly något. Så jag sa till mig själv att ”Om jag kan hjälpa, så ska jag hjälpa”, skriver cbsnews.

YouTube / CBS News

Transplantationen gick bra, och Heather och hennes donator höll kontakten. Det dröjde inte länge innan deras relation togs till en högre nivå och de bestämde sig för att gifta sig. Chris gav halva sin lever till en okänd kvinna och hade ingen aning om att hon senare skulle ge honom sitt hjärta. 

YouTube / CBS News

Här nedan kan du se ett reportage om Heathers och Chris fantastiska historia.

Heathers liv kunde ha slutat vid 25 års ålder, men tack vare människans godhet fick historien ett lyckligt slut. Dela gärna om du tror att kärleken övervinner allt. 

Publicerad av Newsner familj