Hon hörde att mamman inte hade råd med påskgodis. Nu delar Nathalie ut påskägg till hela kommunen.

Det här tycker jag verkligen förtjänar att hyllas. Ett eget initiativ för att hjälpa dem som behöver det mest i påsk. Nathalie har blivit en påskhare i sin hemkommun och hjälper de som inte har råd att köpa egna påskägg med godis. Det är små gester som betyder så mycket. Heja Nathalie!

När Nathalie Eriksson från Karlholmsbruk var på affären när hon gick förbi ett barn som frågade sin mamma om ett påskägg med godis. Mamman svarade att det tyvärr inte hade råd så det fick vänta.

Många andra skulle ha gått förbi och inte tänkt så mycket mer på saken. Men inte Nathalie. Hon är en av de få människor som när hon ser något genast tänker på hur hon kan hjälpa till. En vardagsängel.

Episoden i affären ledde till att Nathalie köpte köpte massor av påskägg och skrev ett inlägg i Facebookgruppen ”Köp och sälj i Tierp” där hon förklarade att hon skulle dela ut gratis påskägg till familjer som inte har råd att köpa egna.

– Jag tänkte att det, precis som allt annat i världen, är orättvist och att jag kanske kunde göra någonting åt det. Alla kan inte gör allt, men alla kan göra något, säger hon till Aftonbladet.

Foto: Facebook

Nat

Nathalies inlägg fick snabbt stor spridning och många positiva kommentarer. ”Finaste jag läst i dag!” och ”Så fantastiskt fint hjärta du har”, är två av dem. Dessutom har många hört av sig och erbjudit sig att hjälpa till.

Hon började med att köpa 27 ägg men de gick ut fort så nu har hon köpt ett dussin till.
– Det är oslagbart att få se ögonen på barnen och höra kommentarerna från familjerna. Det gör att det är värt varenda minut, säger hon till Aftonbladet.

Nu har trenden börjat sprida sig och fler har börjat köpa och dela ut påskägg till de som inte har råd i sina hemstäder.

Dela gärna den här artikeln så kan vi tillsammans skapa fler Påskharar!

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna

Nathalie Eriksson frå