Hon kallas ’sjuk’ när hon ammar 4-åriga dottern – mammans svar till hatarna delar nätet i 2 läger

35-åriga Leanne Allerton bor i England med sina fyra barn. Hon har en Youtube-kanal där hon delar filmer från sitt liv och berättar hur det är att vara mamma. Hon har valt att vara väldigt öppen när det gäller amningen av sina barn.

Nyligen publicerade hon en film på när hon ammar sin yngsta dotter, snart fyra år gamla Poppy. Filmen har fått närmare en miljon visningar och väckt stor uppmärksamhet. Många är positiva – medan andra tycker att dottern är alldeles för gammal.

Vissa går till och med så långt att de kallar Leanne för ”sjuk”, och att det hon gör är onaturligt.

Leanne Allerton har videobloggat på sin Youtube i flera år. Hon delar med sig av sitt liv som mamma och brukar ofta tala om amning. Men en av hennes senaste filmer har väckt ovanligt stor uppmärksamhet. Nästan en miljon människor har sett filmen.

Anledningen är att Leanne ammar sin snart 4-åriga dotter Poppy. I videon berättar hon även att hon ammade sin son tills han var fyra år.

Det här är något som upprört många tittare.

© Youtube/Umbumgo Family Vlogs

Vissa människor går till och med så långt att de säger att amningen är farlig för dottern.

”Hur ska dina barn kunna växa och bete sig socialt när de fortfarande är beroende av dina bröst för att få mat?” frågar en tittare i kommentarerna.

”Det här är inte naturligt. Du vill inte att ditt barn ska växa upp. Det är onödigt. Det är sjukt ärligt talat.” skriver en annan.

– Människor säger att Poppy är för beroende av mig, men det handlar inte om det. Det är vår tid, och det gynnar henne. Det här är vår rutin och vårt liv, och så är det bara, berättar Leanne för Daily Mail.

Men alla är inte negativa. Många hyllar också mamman och tycker att det är positivt att amma sitt barn i flera år.

Leanne berättar att hon bara ammar Poppy innan de ska gå och lägga sig, och att det får dottern att känna sig trygg. I filmen på Youtube frågar hon även Poppy om hon tycker att det är mysigt och dottern nickar och säger att hon tycker om det.

© Youtube/Umbumgo Family Vlogs

Leanne kommer fortsätta amma Poppy tills dottern själv inte vill längre, och hon är övertygad om att det är bra för Poppy.

– Jag tror att det är skitsnack att barn som ammats länge är mindre självsäkra eller självständiga. Människor som säger det har inte upplevt det vi har upplevt. Jag tycker bara att det hjälper till att lugna barnen, berättar hon.

Här nedan kan du se den omtalade videon på Leanne och Poppy.

Tycker du att Leanne gör rätt? Eller ska man sluta amma sina barn efter en viss ålder? Dela gärna artikeln vidare och berätta gärna vad du tycker!