Hon köpte en lott för att visa maken hur meningslöst det är – vann 9 miljoner

Ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig. Men tur är väl det.

När 57-åriga Glenda Blackwell tröttnade på makens spelande bestämde hon sig för att lära honom en läxa. Hon gick iväg och köpte en skraplott – men kuppen gick inte riktigt som planerat…

Glenda Blackwells make brukar ofta spela på lotto. Trots att hon gång på gång har försökt intala honom att man aldrig vinner så har han fortsatt komma hem med lotter. 

– Ibland blir jag frustrerad på honom, så jag säger: ’du slösar bara bort dina pengar’, säger Glenda Blackwell till ABC13.

Så när maken i lördags bad henne köpa två lottokuponger bestämde hon sig för att visa honom hur meningslöst det är. 

På en stormarknad i amerikanska North Carolina köpte hon istället en skraplott till sig själv – och resten är så att säga historia. I stället för att lära maken en läxa råkade hon nämligen kamma hem 1 miljon dollar, vilket motsvarar cirka 9 miljoner kronor.

– Jag fick äta upp mina ord, men det var det värt. Jag var väldigt glad, säger Glenda Blackwell och skrattar.

Eftersom utbetalningen skulle ske över 20 år, och Glenda inte vet om hon kommer leva till dess, valde hon dock klumpsumman på cirka 4 miljoner kronor efter skatt. För vinsten planerar hon att köpa ett hus med egen mark, samtidigt som hon ska lägga undan pengar till barnbarnens studier.

Jag tror aldrig Glenda har varit gladare över att lära sin man en läxa. Dela gärna vidare historien till dina vänner!