Hon lämnar bilen på krogens parkering – hittar ett oväntat brev på vindrutan

Alla vet att man inte ska köra bil efter att man druckit alkohol. Trots det omkom 75 personer i alkohol- eller drogrelaterade trafikolyckor i Sverige förra året, vilket är 29 procent av alla omkomna i trafiken.

En del förare tror att de är nyktra nog att köra fast de tagit några öl. Men vår reaktionsförmåga och vårt omdöme är aldrig lika bra när vi är påverkade av alkohol.

Det här vet Paula Grzelak-Schultz, som nyligen gjorde precis så som man ska köra efter en utekväll på krogen. Hon lämnade bilen. 

Men när hon kom tillbaka för att hämta den upptäckte hon något mycket märkligt.

Paula Grzelak-Schultz hade varit ute med några vänner på restaurangen Original Joe’s i Alberta, Kanada. När det var dags att åka hem kände hon att hon hade druckit för mycket för att sätta sig bakom ratten. Hon lämnade bilen på parkeringen utanför restaurangen.

Facebook

Några dagar senare återvände hon till parkeringen för att hämta bilen. När hon närmade sig såg hon att det satt en lapp på rutan – och trodde direkt att hon fått parkeringsböter.

Men hon hade fel.

Facebook

Lappen var i själva verket ett brev från restaurangägaren som ville tacka henne för att hon inte tog bilen hem. Så här stod det:

Kära Original Joe’s Sherwood Park Guest,

Ville bara tacka dig för att du lämnade din bil här över natten. Jag vet inte om du drack alkohol på restaurangen eller inte, men vill tacka dig för att du inte kör rattonykter. Här får du ett presentkort på våra goda kycklingvingar, som ett tack för att du är så ansvarsfull. Livet är värdefullt, ha en trevlig helg.

Jay McLean

Facebook

Presentkortet var på hela 450 gram kycklingvingar – en minst sagt fin present från restaurangen.

Paula postade en bild på brevet på Facebook och det dröjde inte länge innan bilden hade spridit till tusentals och fått över 15 000 gillamarkeringar. 

Facebook

Vad fint gjort av restaurangägaren! Jag hoppas att Paulas bild på brevet kan få fler människor att tänka till innan de sätter sig bakom ratten efter att ha druckit alkohol.

Ta hand om er där ute på vägarna. Don’t drink and drive!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna