Hon levde ”drömlivet” på Instagram. Nu har hon fått nog och avslöjar varför hon slutar med sociala medier.

Australiensiska Essena O’Niell, 18, har mer än 700 000 följare på Instagram. Hon levde ”drömlivet” och tjänade massa pengar på sociala medier.  Men till slut fick hon nog och nu avslöjar hon sanningen bakom fasaden. – Största delen av min tonårstid har gått åt till att vara beroende av sociala medier, säger hon i ett Youtube-klipp.

Essena O’Neill levde större delen av sitt liv på sociala medier och hade mer än en halv miljon följare. Bilderna visade ett ”perfekt liv” med resor, kläder, yoga, häftiga människor och fester.
Men allt var bara en fasad och till slut fick 18-åringen nog. Så hon la upp en video på Youtube som har uppmärksammats världen över.

I klippet berättar hon att hon bestämt sig för att sluta med sociala medier. Hon berättar dessutom sanningen bakom alla bilder.
– Utan att jag märkt det har jag ägnat större delen av min tonårstid åt att vara beroende av sociala medier. All min tid har gått åt till att bli accepterad i sociala medier och åt mitt utseende.

Bild

Skärmavbild 2015-11-03 kl. 11.46.46

Essena berättar att livet på Instagram bara är en fasad. Allt har varit redigerat för att se så perfekt ut som möjligt.
– Jag är tjejen som hade ’drömlivet’ och jag vill berätta att ‘ha allt’ på sociala medier betyder ingenting i det verkliga livet. Allt jag gjorde var arrangerat och gjort för att få fler likes. Jag gjorde det för att få visningar, likes och följare.

11111

Essena O’Neill berättar i det uppmärksammade Youtube-klippet att hon spenderade timmar för att visa upp ”det perfekta livet” på Instagram.

– Jag lät mig själv definieras av siffror. Jag gjorde allt för att bevisa för världen att jag är viktig, vacker och cool. Men är det vad livet handlar om? Att bevisa för alla att du är något? Jag hade kunnat göra så mycket med mitt liv.

I slutet av klippet berättar Essena O’Niell att hon vill starta en rörelse för att få unga att förstå att sociala medier inte är det riktiga livet. Hon vill dessutom hjälpa andra att komma ifrån sitt beroende.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna