Hon mobbades för sin kropp – tills hon stolt visade upp den som ett konstverk

Vissa saker föds vi med och kan inte göra något åt. Tyvärr innebär det att många lever med komplex som får dem att tvivla på sig själva. Ashley Soto var bara tolv år när hon fick veta att hon har vitiligo, en hudsjukdom som gör att pigmentet i huden försvinner. Men istället för att bli osäker på sig själv och gömma sig så visade hon upp det för omvärlden, på ett kreativt och genialt sätt. 

Efter att Ashley Soto fått diagnosen vitiligo gick det fort. På bara några månader var 75 procent av hennes kropp täckt av pigmentförändringar som gjorde att hon såg fläckig ut. 

I början accepterade Ashley läget och visaade sig på stranden, men när hon fick höra från ett barn att det såg ut som att hon duschat i blekmedel sjönk självkänslan snabbt till botten. 
– Jag blev så chockad att jag bara grät och grät. Jag började gömma mig undan människor och täckte min hud. Jag ville inte att folk skulle göra sig roliga på min bekostnad, säger hon i en intervju med Daily Mail.

Efter det började Ashley att ha långa kläder så att ingen kunde se hennes hud, men när hon kom upp i övre tonåren blev hon trött på att gömma sig samtidigt som hon blev klokare. Hon bestämde sig för att ta små steg och sätta upp utmaningar för att komma över sin rädsla. 

Ashley började att följa sina linjer med en penna, vilket övergick till att hon började att måla och göra konstverk på sin kropp. 
– Jag insåg aldrig hur vacker min vitiligo var tills jag följde den med en svart tuschpenna. Det förhöjer verkligen de olika färgerna i min hud. Jag försökte alltid tidigare hitta något positivt med min hud, men jag kunde inte göra det förrän jag började göra det här. Nu har jag förvandlat det som andra kanske ser som något som inte är perfekt till något som är vackrare och mer accepterat än tidigare, säger hon till Daily Mail

Idag är Ashley 21 år och har kommit en lång väg. Istället för att skämmas över sin kropp visar hon stolt upp den på Instagram där hon har över 84 000 följare. Där skriver hon bland annat: 
”Människokroppen är det bästa konstverket som finns. Jag vill fortsätta att skapa konst för er änglar, därför vill jag veta vad ni vill se här näst? Ge mig förslag så väljer jag den som jag gillar bäst och gör den nästa gång”.

Allt för ofta glömmer vi bort att uppskatta våra kroppar för hur de är skapta. Fokusera på den unika istället för att se negativt så kommer du att stråla. Dela