Hon mobbades för sina fläckar hela uppväxten – nu vill hon hjälpa andra

Giorgia Lanuzza var bara 13 år när hon förlorade sin pappa i en trafikolycka. Hon var mitt uppe i all sorg när hennes hud plötsligt förändrades. 

Stressen efter pappas död gjorde att hon fick stora röda fläckar på kroppen. Med tiden förvärrades huden tills fläckarna till slut täckte 97 procent av hennes kropp.

Giorgia hade fått en allvarlig form av psoriasis – en obotlig hudsjukdom som triggades av stressen från pappas död.

Psoriasis är en hudsjukdom som ger röda fläckar, som fjällar och ibland kliar. Den kommer ofta i skov och blir värre vid stress. Hur stora besvär sjukdomen ger skiljer sig från person till person men de flesta får en lindrig form och har inte så mycket besvär. Risken för att få något svårare besvär ökar om sjukdomen bryter ut i ungdomen. Det var precis det som hände Giorgia.

Källa: Facebook

För Giorgia var det pappas död som utlöste sjukdomen. Under hela sin tonårstid mobbades hon för sin hud och hon kände sig som ett freak. Pojkvänner undvek att ta på henne eftersom de var rädda att hon skulle smitta dem. Men psoriasis smittar inte.

Mobbningen gjorde henne ännu mer stressad och stressen ökade i sin tur på symptomen. Till slut hade Giorgia röda fläckar på 97 procent av kroppen.

Källa: Youtube

Nu har det gått 11 år sedan Giorgias pappa dog och hon fick sina första symptom. Idag har hon lärt sig att älska sin kropp som den är – och istället för att gömma den vill hon visa upp den för världen och hjälpa andra i samma situation.

Källs: Youtube

På sin facebooksida Different Skin – The Real Giorgia postar hon egentagna bilder av sin kropp och hyllas av hundratals andra. Många av dem som kommenterar hennes bilder har själva psoriasis och de blir stärkta av Giorgias mod.

Jag blir så berörd av denna starka tjej! Hon är en grym förebild för alla som har psoriasis – och hon är vacker precis som hon är. Dela gärna den här historien med dina vänner om du också blev berörd.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna