Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Hon öppnar sjukhusräkningen och möts av en hälsning från någon hon mött för många år sedan.

Jag har en vän som bor i USA och hon berättar ofta om sjukvårdssystemet dom har där borta, det skiljer sig lite från det vi har i Sverige och kan ibland medföra höga kostnader för din privatekonomi om du inte har rätt försäkringar. Den här historien berör det ämnet lite grann, men det handlar huvudsakligen om något mycket större än så. Den röda tråden här är nämligen att vissa människor har ett minne som är helt fantastiskt och framför allt finns det vissa som besitter en värme för sina medmänniskor som få andra har. Du kommer att förstå vad jag menar när du läser om den här händelsen och även om jag inte är helt säker på att den har hänt kan den absolut lära oss alla något om hur vi borde ta hand om varandra.

En dag för många år sedan var en ung man ute och sålde godis, tidningar och andra småsaker. Han gick från dörr till dörr och erbjöd sina varor och för pengarna han fick in betalade han för sina studier.

Pojken hade det dock väldigt tufft ekonomiskt. Studierna var dyra och pengarna räckte knappt till mat. Så han bestämde sig för att han skulle be om ett mål mat när han knackade på nästa dörr.

Men när han ringde på dörren till ett stort vitt tegelhus visade det sig vara en ung vacker flicka som öppnade dörren så den unge mannen blev alldeles nervös och vågade inte fråga efter mat. I stället bad han om ett glas vatten.

Flickan tyckte dock att han såg trött och hungrig ut, så hon bestämde sig för att i alla fall ge honom ett stort glas med mjölk.

Den unge mannen tackade så mycket och frågade flickan:

”Hur mycket blir jag skyldig dig för det här glaset med mjölk?”

”Du är inte skyldig mig någonting. Min mamma har lärt mig att aldrig ta betalt för en vänskaplig gärning.”

”Då vill jag tacka dig från djupet av mitt hjärta”, svarade den unge mannen.

När den unge mannen, som hette Howard, gick ifrån huset kände han sig inte bara starkare, han kände också en stor tacksamhet mot flickan och hennes medmänskliga handling. Han hade nästan känt för att ge upp innan.

Många år senare, när den unga flickan vuxit upp, blev hon plötsligt allvarligt sjuk. Läkarna i hennes stad var förbryllade och visste inte vad de skulle göra. Till sist bestämde de sig för att hennes enda hopp var att besöka en specialist i landets huvudstad.

Namnet på specialisten var Howard och när han fick höra vilken stad hans patient kom från blixtrade det till i hans ögon. Han sprang direkt ner till vänthallen på sjukhuset och omedelbart kände han igen henne. Från den dagen gav han henne den bästa vård han bara kunde, fast beslutsam att göra allt han kunde för att rädda hennes liv och bota henne från den svåra sjukdomen.

Efter en låg kamp vann hon till sist kampen mot sin sjukdom och kunde friskförklaras. När hennes behandling var avslutad och hon lämnat sjukhuset bad Howard personalen på sjukhuset att få hennes räkning för besöket. Han betraktade räkningen en stund och skrev sedan ner ett meddelande på den och la det på brevlådan.

När kvinnan sedan fick brevet med räkningen gick en ilning genom hennes kropp. Då det här var i USA kunde en behandling som hennes bli otroligt dyr och hon fruktade att det skulle ta henne resten av livet att betala av räkningen.

Men när hon öppnade kuvertet förändrades plötsligt allt. På räkningen stod nämligen bara: ”Den här räkningen har betalats med ett glas mjölk, hälsningar Howard.”

Inspirationskälla: hrtwarming

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.