Hon såg fram emot bröllopet – men när gästerna ser klänningen mobbar de henne hela natten

Liz Krueger hade sett fram emot att delta på en god väns bröllop på Nya Zeeland i juni förra året. Det var en riktigt varm dag, så hon ville inte klä sig för varmt.

Liz hittade den perfekta klänningen. Den satt som en smäck över hennes vältränade kropp. Hon kände sig snygg och välklädd!

Men när hon kom till festen förvandlades kvällen till en mardröm.

Liz arbetar som personlig tränare och kommer ursprungligen från Minneapolis. Hon har ett populärt Instagramkonto där hon publicerar bilder från sin träning.

Men efter bröllopet valde hon att lägga ut ett allvarligt inlägg där hon beskrev den mobbning hon utsattes för under kvällen.

Uppenbarligen tyckte flera av de övriga gästerna att hennes klänning var för utmanande. Det kan man ju få tycka, om man vill. Men gästerna tog det hela steget längre och började mobba henne öppet på festen. 

En kvinna gick till och med fram och slog Liz i rumpan efter att ha slagit vad med några andra gäster. Liz hade stått helt ensam vid tillfället och kände sig mycket förödmjukad av påhoppet. När hon vände sig om såg hon några kvinnor stå fnittra bakom henne.

En annan gäst hällde öl över hennes arm.

© Instagram

Liz berättar att hon inte tar åt sig av alla påhopp.

”Bra att jag har hård hud, kan skratta åt det här och inte ta det personligt.” skrev hon på Instagram efteråt.

Hon får även stöd av många följare.

”Beteendet hos de andra kvinnorna är vidrigt. Jag skulle tycka att det var värre att bli associerad med människor som de, än en vän som hade den där klänningen” skriver en person.

© Instagram

Mammabloggaren Constance Hall går till och med så långt att hon ångrar klädkoden på sitt egna bröllop.

”När jag ser tillbaka på mitt egna bröllop är jag besviken att jag inte skrev: Snälla visa upp er, visa upp era kroppar, oavsett om det är valkar eller muskler, runda eller raka, jag vill ha variation”.

Det dröjde inte länge innan mobbningen mot Liz blev en nyhet i media. Liz skapade även en hashtag, #KruegerKindness, för att få med andra kvinnor i debatten och visa att man som kvinna ska kunna se ut hur man vill, utan att bli mobbad.

”En rörelse för kvinnor, av kvinnor, och det startar med mig! Om du vill får du vara med i den här rörelsen, dela din historia och dina bilder på sociala medier med #KruegerKindness och låt oss döda de elaka tjejerna med godhet.” skriver hon.

Mobbning, både bland barn och vuxna, är bland de värsta jag vet. Jag tycker Liz är stark som går ut och berättar om detta.

Vad tycker du? Dela gärna artikeln och berätta vad du tycker!

Publicerad av Newsner familj