Hon sätter gula lappar på tidningen och anledningen gör mig varm i hjärtat.

För många människor är morgontidningen ett givet inslag till frukostkaffet. Den har varit en pålitlig kompis i den arla gryningen i många år och gör många glada. Men det här tidningsbudet tycker inte att det räcker, hon tillför ytterligare en ingrediens. Hennes tilltag har nu skänkt ett leende till tusentals människor.

När personer boende i värmländska Likenäs och Sysslebäck plockat in tidningen på morgonen har de ibland fått en överraskning de senaste veckorna, skriver NWT.

På tidningen har det nämligen suttit gula post-itlappar med små positiva hälsningar. Det har till exempel kunnat stå ”Njut av dagen. Le, det smittar” och ”I världen är du bara någon – men för någon är du hela världen”.

Personen bakom hälsningarna är tidningsbudet Elisabeth Myrin Henriksson.
– För några år sedan hittade jag en Facebooksida där man varje dag skulle göra ett uppdrag. Det kunde vara att lägga en snäll lapp i en biblioteksbok eller ringa till någon, säger hon till NWT.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

I Torsby har ett tidningsbud bestämt sig för att leverera glada nyheter. Elisabeth Myrin Henriksson har under sommaren…

Posted by nwt.se on den 2 augusti 2015

Hon bestämde sig för att utföra dessa uppdrag och berättar att det blir runt 50 små lappar varje dag. Enligt Elisabeth har lapparna tagits emot väl och människor har blivit väldigt glada av de små hälsningarna.

Över 1500 personer har redan gillat posten på Facebook och nu vill Elisabeth sprida sin idé och hoppas att fler tar efter.
– Jag skulle vilja starta en epidemi – en epidemi av leenden!

Jag tycker att det är utmärkt idé och ska genast börja fundera på egna små lappar. Om vi alla hjälps åt att dela detta kanske fler vill hjälpa till att sprida leenden!

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: