Hon spenderade 250 kronor och 5 månader på sin bröllopsklänning. Resultatet? Så vackert!

Bröllopsklänningar är för många det viktigaste plagget du någonsin bär i livet. Och med tanke på att det är en så pass stor dag kanske det inte är så konstigt. Hur klänningen ska se ut är förstås upp till var och en, men jag hoppas i alla fall att detta vackra projekt kanske kan inspirera någon. För Chi Krnetas historia bakom sin bröllopsklänning är verkligen fascinerande. I stället för att lyssna på musik eller spela på sin telefon när hon åkte till jobbet, valde hon en annorlunda sysselsättning. Under den 50 minuter långa resvägen bestämde Chi för att ägna sig åt något helt annat – nämligen att virka sin egen bröllopsklänning. Fem månader innan bröllopet skulle äga rum bestämde sig Chi för att sätta igång. Att virka klänningen var ett sätt att hedra sin farmor, det var nämligen farmor som lärde henne att virka en gång i tiden. Medan de flesta brudar spenderar stora summor på sina bröllopsklänningar, kunde Chi göra sin egen för endast 250(!) kronor. Resultatet? Jag tycker i alla fall att den blev riktigt vackert!

Chi berättar själv om sitt projekt, som hon påbörjade cirka ett halvår innan den stora bröllopsdagen:

”Jag virkade min brudklänning i spets, på bussen under mitt pendlande till och från jobbet. Klänningens mönster utformade jag själv, med det jag kallar för ”ananas-stygn”.

Imgur

bussen99

”Det viktigaste att komma ihåg om du ska ha ett bröllop är att det inte finns några rätt eller fel. Det viktigaste är att det handlar om dig, din partner, er familj och era vänner”, berättar Chi för Seattle Magazine och fortsätter:

”Men jag skulle med glädje låta mina barn använda klänningen i framtiden, om de skulle vilja det”.

Flickr/Jessica McCracken

commons1

”Klänningen var praktiskt taget gratis, allt material gick på strax under 250 kronor, inklusive tyg för fodret”, säger Chi.

Imgur

dress1

”Dessutom tycker jag det var skönt att ägna den tid det tar att åka till jobbet med något annorlunda. Klänningen kan även tvättas i maskin (jag har tvättat den flera gånger), den blir inte skrynklig och behöver inte någon särskild vård. Jag planerar att bära den igen, kanske med ett annat färg på fodret”, berättar Chi.

Visst blev den vacker?

Imgur

kreta1

Tänka att några månaders arbete och 250 kronor kunde resultera i detta.

Facebook/ChiKrneta

kreta2

Jag tror i alla fall Chi’s farmor är stolt över sitt barnbarn!

snyggt1

Jag tror inte man behöver vara något större expert för att kunna fastslå att Chi säkert imponerade på samtliga gäster. Bra jobbat!

Facebook/ChiKrneta

bilder9

Här kan du se en snabb video på hur klänningen gjordes:

Dela gärna vidare denna fantastiskt fina bröllopsklänning om du blev lika imponerad över Chi’s arbete som jag blev. Billigt, snyggt och med en fin tanke bakom det hela!