Hon tillverkade en balklänning av tuggummipapper. Resultatet får tiotusentals att göra tummen upp.

För några år sedan laddade Elizabeth Rasmuson upp inför hennes största kväll dittills i livet: skolbalen. Men i stället för att gå och köpa en balklänning som de flesta andra, beslutade denna tonårstjej för att ta risken och göra något annorlunda. Hon ville skapa din alldeles egna, unika klänning. Men när hon berättade hur hon tänkte gå till väga skakade kompisarna först på huvudet. Något de skulle få äta upp senare… För trots att Elizabeth gjorde klänningen av enbart gamla tuggummipapper, så lyckades hon verkligen skapa en minnesvärd klänning som fick hela skolan att applådera. Hon spenderade många timmar på att få ihop projektet, hela tiden med tanken om att klänningen skulle bli så enkel som möjligt. Hon hade hört om tjejer som gjorde balklänningar av enbart tejp, men eftersom hon gillade färgen på tuggummi-pappret tog hon det istället. Och inte nog med att denna viljestarka tonåring lade ned flera dagar på sin egen outfit, hon gjorde också ett speciellt klädesplagg så hennes pojkvän skulle matcha henne. En balklänning av tuggummipapper kanske låter konstigt till en början, men resultatet är mycket mer imponerande än vad jag kunnat föreställa mig…

wrapper

Det var 2010 som Elizabeth Rasmuson, en gymnasielev i Iowa, valde att göra sin egen balklänning – med hjälp av tuggummipapper.

wrapper1

Först ritade Elizabeth upp ett mönster för klänningen, men den mest tidskrävande delen av processen var att platta ut alla omslagspapper och skära av ändarna.

Hon använde sedan strykjärn och ett slags lim för att hålla ihop klänningen och ge den en stryktålig yta.

ap1

”Jag hörde talas om någon som gjorde en klänning av tejp och tyckte det var häftigt. Jag har alltid tyckt om färgerna på tuggummi-papper, då jag ville använde det”, berättar Elizabeth för AP.

Med hjälp pojkvännen Jordan samlade hon på sig tuggummipapper i olika färger. Hon tappade räkningen efter att hon fått tag på omkring 200 stycken.

Efter några dagars slit var hon färdig. Resultatet? Snacka om bra återvinning…

gum wrapper grill photo: Jordan Weaver & Elizabeth Rasmuson IMG_1300.jpg

För att ta ut svängarna gjorde Elizabeth också en väst till pojkvännen, i matchande färger. Hela skolan blev förbluffade när paret gled in på balen tillsammans.

gum wrapper grill photo: Jordan Weaver & Elizabeth Rasmuson 27093_10150169824700137_10150115722.jpg

Håll med om att det blev fint? Och så kära de ser ut 🙂

gum wrapper grill photo: Jordan Weaver & Elizabeth Rasmuson 27093_10150169824685137_10150115722.jpg

Elizabeths mamma, Dawn, är imponerad över hennes dotter vågar sticka ut och skapa något eget.

”I dagens samhälle är många flickor oroliga över att inte passa in. Alla vill se likadana ut”, säger mamma Dawn.

original-600x400

Oavsett vad man tycker om klänningen så får man ändå ge Elizabeth att hon verkar vara klok tjej med hjärtat på rätt ställe, kryddat med en stor portion kreativitet och vilja.

Gilla gärna om du också tycker hennes balklänning är något alldeles extra!