Hon tror det är en vanlig förkylning – då svartnar kroppsdelarna och det blir en kamp mot klockan

Halsfluss är vanligt och drabbar de flesta någon gång. Vissa ser det inte som något allvarligt och går därför inte till läkaren, en av dessa var 27-åriga Shelby som bittert fick ångra att hon inte kollade upp sitt tillstånd.

Shelby var en hälsosam tjej som sällan var sjuk, därför gjorde hon ingen stor grej av att ont i halsen, men när hennes fingrar och tår började bli svarta kom paniken. Nu varnar hon andra för det som hände henne.

OBS: varning för starka bilder.  

27-åriga Shelby Smith var en hälsomedveten tjej som höll sig i god form genom yoga och annan träning. På grund av sitt hälsosamma leverne hade hon inte varit sjuk på åratal, vilket gjorde att hon inte tecknade någon sjukförsäkring eftersom att det var så dyrt. 

Men så kom dagen då Shelby började känna sig krasslig för första gången. Det började med feber och ont i halsen, och när Shelby förstod att hon hade halsfluss gick hon hem och la sig för att vila bort viruset, men det blev värre. 

När Shelbys pojkvän fick se att Shelbys kroppsdelar började att bli blå ringde han akuten, och Shelby fick läggas in. 
– Jag trodde att jag skulle förlora henne, jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv, berättar pojkvännen för TV-programmet Inside Edition.

Shelbys halsfluss hade utvecklats till en allvarlig infektion i kroppen, vilket gjorde att Shelbys lungor och hjärta försämrades. Men inte bara det, hennes fingrar och tår började svarta, vilket tyder på att kroppsdelarna ”dör”.  
– Det var det närmsta man kan komma döden utan att faktiskt dö, säger 27-åringen till Inside Edition

När läkarna fick se vad som höll på att hända fick de agera snabbt. De blev tvungna att aputera de fingrar och tår som drabbats för att förhindra att det spred sig, och mardrömmen var ett faktum. 

Två månader efter operationen är Shelby frisk, hon är glad att hon lever, men hon får nu lära sig att leva utan flera fingrar och tår.
– Varje dag som jag ser mig själv så påminns jag om att jag fick en andra chans i livet, för jag kunde ha varit död, säger Shelby. 

27-åringen gick inte till doktorn för att hon tänkte att det inte var så allvarligt. Det här visar att du alltid bör ta åkommor och sjukdomar på allvar för att undvika livshotande infektioner. Dela gärna för att varna andra.