Hon tröttnade på tjuvarna som stal från kafét. Nu sprids Sofies oväntade skylt över nätet.

Kaféägaren Sofie Larsson i Örebro lessande på att tjuvar stal hennes möbler och blommor, men hennes lösning var något överraskande. Nu hyllas hennes ovanliga skylt på sociala medier. ”Tror och hoppas att våra saker får vara i fred. ….dumma dumma tjuvar”, skriver hon på Facebook.

När någon stjäl ens tillhörigheter blir man oftast ledsen, förbannad och irriterad på samma gång. Det är fullt förståligt och en ganska normal reaktion i mitt tycke. Men att vända den frustrationen och försöka göra något positivt, att bemöta tjuvarna med något helt annat, det kanske inte är så dumt?

Istället för att bara vara förbannad och polisanmäla tjuvarna, valde hon att bjuda in dem på brunch.
”Snälla tjuv! Sluta ta mina blommor och mina möbler och många andra saker! Jag förstår att Du tycker vi har fina saker, men det tycker vi med, så låt allt vara kvar! Om du inte har pengar så bjuder vi på brunch istället. Kram Fröken Larsson”, skrev Sofie på en skylt utanför Fröken Larssons café i Örebro.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Tror och hoppas att våra saker får vara i fred. ….dumma dumma tjuvar

Posted by Fröken Larssons Café on den 9 augusti 2015

Nerikes Allehanda uppmärksammade Sofies skylt och många personer hyllar den oväntade hälsningen.

– Jag tror att många människor kanske tänker till… att om något ont händer en behöver man inte vara elak tillbaka. Och att vi måste kunna leva i ett samhälle där vi inte behöver låsa fast allt. Vi måste börja lita på varandra och våga tro på att människor är snälla. Det är klart att man går på nitar men i det långa loppet är jag övertygad om att det är så här det kommer att funka, säger Sofie till Expressen och avslutar:
– Snällhet föder snällhet.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna