Hon uppfostrar sina syskon när mamma försvinner – 25 år senare ser hon en hemlös kvinna

Under sommaren 2014, mitt i semestern, stod tv:n på hos MaryAnn i Chicago.

Rätt som det var flimmrade ett nyhetsinslag förbi, som gick henne att frysa till is. 

Det handlade om en hemlös kvinna och hennes son, som satt på huk vid ett skjul vid en parkeringsplats. En hink fungerade badrum och toalett.

Skjulet låg nära ett av Chicagos fängelser och paret hade bott där i fem månader, men skulle nu vräkas. 

”Det är ett helvete”, förklarade sonen för reportern. 

Den gamla kvinnan på tv grät och bad desperat efter hjälp. Och när MaryAnn såg hennes sorgsna ansikte, med tårarna rinnandes ned för kinden, grät även hon framför tv:n. 

Anledningen? De hemlösa kvinnan var MaryAnns egen mamma – och killen som satt bredvid var hennes bror.

© CBS

MaryAnn hade inte sett sin mamma, Shirley, på över 25 år.

I mer än två decennier hade hon funderat på vart hennes mamma tagit vägen, eftersom hon försvann spårlöst när MaryAnn var tonåring. 

Bakgrunden till att mamman försvann är en lång historia, men det var ett bråk kring uppfostran av syskonen, mellan MaryAnn och mamman, som blev den utlösande faktorn. 

Sedan dess var mamman försvunnen och omöjlig att få tag på. 

© CBS

Tv-inslaget skulle dock komma att förändra allt.

MaryAnn och Shirley kunde återförenas och allt gammalt groll lades åt sidan. Det viktigaste var att Shirley och brodern kunde komma bort från gatan och hon fick bo under samma tak som sin dotter.

En vecka efter återföreningen lades Shirley in sjukhuset för behandlas för en trolig cancertumör. Utan MaryAnns hjälp skulle Shirley förmodligen inte överlevt. 

© CBS

Men det är inte allt.

Några dagar senare fick nyhetskanalen CBS ett mejl från en annan person från Shirleys förflutna, och det var tillräckligt för återigen sätta igång tårkanalerna…

Ibland är det inte förrän du själv blivit mor som du förstår hur viktigt det är med medkänsla, förståelse och att släppa det tråkiga som varit för att istället blicka framåt. 

Ingen skugga ska falla på MarynAnn – men låt oss konstatera att det är väldigt fint att se denna familj samlad igen efter några riktigt tuffa år!

Dela och gilla gärna om du också tycker att familjen är det viktigaste som finns!