Hon vägrar sitta bredvid en muslim på flyget. Pilotens klockrena lösning får hela planet att applådera.

Diskriminering är aldrig okej och det borde vara självklart att alla ska ha lika rättigheter och möjligheter oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder. Författaren till den här berättelsen är okänd och det har enligt uppgift aldrig hänt på riktigt. Men det är en himla bra historia och jag hoppas att om vi är många som delar så kan den inspirera flygpersonal till att någon gång göra så här i verkligheten.

En kvinnan i 50-årsåldern går till sin plats på ett trångt och fullbokat flyg. Hennes biljett visar att hon ska sitta bredvid en muslimsk man, men då känner hon sig äcklad och ber omedelbart den närmaste flygvärdinnan om att få byta plats.

Kvinnan: ”Jag kan inte sitta bredvid den här muslimska mannen”.

Flygvärdinnan: ”Okej. Låt mig se om det finns någon annan plats”.

Flygvärdinnan kontrollerar om det finns någon annan plats ledig på det överfulla flygplanet och ber om att få återkomma.

Flygvärdinnan: ”Frun, det finns tyvärr inga fler platser i ekonomiklass. Men jag kan kolla med kaptenen och undersöka om det finns någon ledig plats till dig i första klass”.

Det går cirka 10 minuter. Flygvärdinnan kommer tillbaka till damen i 50-årsåldern.

Flygvärdinnan: ”Kaptenen bekräftade att det inte finns några fler lediga platser i ekonomiklass. Men det finns faktiskt en i första klass. Det är egentligen mot vår policy att flytta resenärer från ekonomiklass till förstaklass. Men det vore ju en smärre skandal om någon tvingades sitta bredvid en sådan hemsk person. Så kaptenen kan göra ett undantag den här gången”.

Innan kvinnan hinner säga något, pekar flygvärdinnan på den muslimske mannen och säger: ”Sir, om du vill vara så vänlig att ta med dig dina personliga saker och hämta ditt handbagage, så att vi kan flytta dig till första klass. Kaptenen vill inte att du ska sitta bredvid den här hemska människan”.

Passagerarna i sätena bredvid börjar applådera och vissa ställer sig till och med upp och ger stående ovationer.

Vill du ha fler likande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gillla-knappen nedan.