Hon vill muntra upp sin döende syster med magpruttar i sjuksängen – då inträffar miraklet

Det finns ingenting värre än när små barn blir allvarligt sjuka.

När Amy och Stephen Smiths dotter Poppy föddes insåg de direkt att något var allvarligt fel. Dottern föddes alldeles för tidigt och läkarna konsaterade även att hon hade moebius syndrom, en ovanlig sjukdom som gör att ansiktsmusklerna inte fungerar som det ska. Det kan göra det svårt att prata och äta.

Lilla Poppy tillbringade sin första tid på en intensivvårdsavdelning i England och gjorde stora framsteg. Föräldrarna började hoppas att Poppy trots allt skulle kunna utvecklas som vilken annan liten flicka som helst.

När hon var 15 månader gammal började hon gå, och föräldrarna var glada att hon gjorde framsteg. Hon hade dock problem med att tala och kunde inte skratta eller le på grund av sjukdomen.

Men när flickan precis skulle fylla två år hände det som inte får hända. Poppy blev akut sjuk.

Poppys mamma hittade dottern medvetslös i sängen och åkte in akut till Barrow In Furness General Hospital. 

Läkarna kunde konstatera att dotterns lungor var fyllda med vätska och Poppy hade fått syrebrist i hjärnan, vilket ledde till hjärnskador. Tillstånd förvärrades och läkarna var rädda att hon inte skulle överleva.

Familjen firade jul på sjukhuset och var rädda att det skulle bli deras sista jul med Poppy. Systrarna Elisha, 14, Macey, 12, och brodern Alfie, 11, vakade vid sin systers sida.

Macey bestämde sig för att försöka muntra upp Poppy och gav henne ”magpruttar”, skriver tidningen Mirror.

Då hände det som ingen trodde var möjligt.

Poppy skrattade – för första gången i livet.

”Macey blåste på hennes mage och plötsligt började Poppy skratta. Vi kunde inte tro att det var sant”, berättar pappan.

Kort efter den otroliga händensen började Poppy göra fler framsteg. Några veckor senare kunde hon krypa, och pratade mer än hon gjort innan hjärnskadan.

Det var inget annat än ett mirakel.

”Nu tror ni på riktigt att Poppy kommer kunna gå och prata igen. Hon har varit en riktigt fighter sedan hon föddes”.

Vilken otrolig historia! Vilken kämpe lilla Poppy är. Jag hoppas att hon växer upp och blir en frisk och stark tjej. Med sin kärleksfulla familj vid sin sida tror jag verkligen att det är möjligt.

Den här historien bevisar att mirakel är möjliga. Dela gärna om du också blev berörd!