Hon virkade sin egna, vackra bröllopsklänning på bussen till jobbet och sparade massor av pengar.

Att gifta sig med personen man älskar är en helt fantastisk dag ­– men ofta en väldigt dyr sådan då lokaler, mat, dekorationer och dylikt drar upp priset för kalaset snabbt. För bruden, som dessutom ska ha saker som håruppsättning och en bedårande klänning, blir det lätt ännu högre kostnader. Men om du har lite tid över, varför inte då göra som Chi Krneta? Hennes härliga historia visar att du, med en gnutta beslutsamhet, kan komma riktigt långt till ett billigt pris.

När jag först såg den här bilden tänkte jag att det var en vacker bröllopsklänning som, precis som de flesta andra, hade tillverkats av ett stort modeföretag och sålts i någon affär.

Bildkälla: Imgur

chi2

Bildkälla: Imgur

chi3

Men det är det alltså inte – Chi Krneta har nämligen virkat den helt på egen hand.

Chi har ungefär 50 minuters bussresa till jobbet varje dag. När hennes efterlängtade bröllop började närma sig så bestämde hon sig för att den där bussresan kunde användas till något nyttigare än om hon bara suttit med mobilen.

Därför började hon virka sin bröllopsklänning, dag ut och dag in, 50 minuter varje dag i fem månader.

Bildkälla: Imgur

chi1

Idén var inte bara ett bra tidsfördriv och ett ypperligt sätt att spara pengar. Det var dessutom ett sätt att hedra hennes farmor som hade lärt henne att virka.

– Jag önskar att min farmor kunde ha sett den här klänningen, men hon gick bort för flera år sedan, säger Chi Krneta till Seattle Magazine.

Det bästa av allt? Med allt material kostade klänningen 30 dollar, cirka 250 kronor, att tillverka.

– Jag tycker att det viktigaste att komma ihåg är att om du ska ha ett bröllop så finns det inget rätt eller fel sätt för att göra det. Ditt bröllop ska handla om dig, din partner, din familj och dina vänner, säger Chi Krneta till Seattle Magazine.

Så här vacker blev bruden när den stora dagen kom:

chi4

I det här korta klippet kan du se hur klänningen tar form steg för steg.

Jag är så imponerad av Chi. Hon har verkligen stor talang – klänningen är ju bara så vacker! Att hon dessutom gjorde allt på bussen på väg till jobbet, och för att hedra sin bortgångna farmor, gör historien ännu mer underbar. Dela gärna vidare till dina vänner om du vill låta andra inspireras av att vackra ting inte alltid behöver kosta mycket pengar.