Hotelldirektör tänkte på alla ensamma i jul – nu öppnas dörrarna för mat och umgänge

Julen är en högtid då vi samlar nära och kära, äter gott och umgås till sena kvällen. Men tyvärr är det inte alla som har någon att spendera julen med.

Just den insikten ledde till att den norske hotelldirektören Rolf Myhre Walmann låg sömnlös och grubblade nätterna långa. Skulle det få vara så här, skulle inte julen i grund och botten handla om att vi visar varandra värme och kärlek, gemenskap och medmänsklighet?

En hand behövde sträckas ut till alla ensamma själar – och Rolf Myhre Walmann insåg att det var hans ansvar att göra något.

För en vecka sedan gjorde hotelldirektören Rolf Myhre Walmann slag i saken. På Skinnarbu Nasjonalparkhotells hemsida publicerade han ett meddelande – och skrev att hotellet ville öppna dörrarna och bjuda in 100 ensamma människor på julfirande mellan 24 och 25 december.

– Det är ju det julen handlar om. Att dela med sig, att vara snäll och hygglig och se till så alla har det bra, säger Rolf Myhre Walmann till den norska tidningen VG.

Bildkälla: Skinnarbu Nasjonalparkhotell (Facebook)

Den nyskilda pappan som firar sin första jul utan barnen, barnfamiljen där föräldrarna är allvarligt sjuka och ekonomin är körd i botten och de äldre som saknar någon att umgås med – alla är de i jul välkomna till Skinnarbu Nasjonalparkhotell för julbord och sängplats. 

– Det kan antingen vara av ekonomiska eller sociala skäl, alla som har lite problem under julen är välkomna hit, säger Rolf Myhre Walmann till norska TV2

Bildkälla: Pixabay

Vilket underbart initiativ för att ta fasta på julens sanna budskap. Dela gärna vidare för att inspirera fler till att visa värme och kärlek mot sina medmänniskor i jul!