Hundföraren Fredrik tog fotot på 6-åriga Ellenor när hon räddats: ”Sved till i hjärtat”

Vid lunchtid på söndagen försvann 6-åriga Ellenor från sin familj vid Blacksås naturreservat i Hudiksvall.

Då inleddes en natt av oro – och sökande.

Hundratals människor var engagerade och efter 13,5 timmars sökande kunde flickan hittas välbehållen – av polishunden Rapport attack och hans hundförare. 

Nu berättar polisen Fredrik Klinga, som tog bilden på Ellenor och polisen efter att hon hittats i skogen, om dramat och glädjen bakom fotot.

– Jag var i segmentet bredvid och sökte med min hund. Plötsligt hör jag på radion att min kollega hör rop från ett barn, säger han till Expressen

Det var hans kollega som på polisradion sa att han hörde rop på hjälp från ett barn. 

Fredrik band då sin hund vid en bänk – och sprang i riktning för att hjälpa sin kollega. 

– Jag ser att min kollega går med tjejen i handen. Det blir väldigt känslosamt efter de förutsättningarna att hon varit ute så länge. Det var en klump i magen när vi jobbade. Vi var tvungna att kämpa på för den lilla flickans skull. Det var en känslomässig berg- och dalbana för allihopa och man sätter sig in i föräldrarnas situation. Jag kan bara tänka mig hur förjäkligt det var för dem. Vi fortsätter att tuffa på, hon var lite nedkyld och jag gick bakom. Jag insåg att jag var tvungen att ta ett kort när jag inser att det slutade lyckligt, det fastnade på bild tack och lov, säger Fredrik Klinga som är hundförare vid polisen i Uppsala till Expressen. 

Han berättar att Ellenor var vid gott mod när de hittade henne, men att han fick bära henne den sista biten innan de kom hem igen till hennes föräldrar. 

Och trots 13 timmar i ensamhet kunde Ellenor inte sluta prata om det hon älskar mest när polisen hittade henne: Sina hundar och katter. 

– Det sved till i hjärtat när hon kunde vara så öppenhjärtlig efter tretton timmar utomhus i nattsvart mörker. Sista biten fick jag bära henne, men det kunde jag unna henne, säger Fredrik Klinga. 

Helt fantastiskt vilket arbete som lades ned för att hitta Ellenor! Och hur otroligt skönt att hon nu är tillbaka hos sin familj i tryggt förvar. Gilla och dela för att hylla polisen och polishundens ovärderliga insats!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna