Hundratusentals främlingar sluter upp bakom hennes 3-åriga son när han blir mobbad på grund av sin hårfärg.

Mobbning är ett problem som vi aldrig tycks få bukt med. Hur mycket vi än försöker att informera våra barn om hur fullständigt fel det är att säga elaka saker till någon bara på grund av hur den ser ut eller beter sig så tycks det vara rent hopplöst att bli kvitt detta problem. Den här berättelsen hämtad från verkligheten berör i allra högsta grad det här ämnet. Det är en mamma som åker buss med sin 3-åriga lilla son när en främmande pojke plötsligt börjar säga alla möjliga elaka saker till honom. Men när jag läser vad som händer sedan får jag åtminstone hopp om att vi en dag kanske ändå kan få grepp om det här hemska problemet med mobbning. Läs vidare själv så förstår du vad jag menar.

I dag gick mitt hjärta sönder. När jag åkte med buss nummer 12 i dag upplevde jag ett otroligt elakt beteende mot min 3-åriga son från en trångsynt pojke som inte kunde vara mer än 13 år gammal. Dessvärre var det här inte första gången och jag vet att det inte kommer att vara sista gången. Han har varit måltavlan för människor i alla åldrar. Och varför? På grund av hans röda hårfärg.

Min vackra pojke fick höra att de sociala myndigheterna borde ha tagit hand om honom för att hans hårfärg är äcklig. Pojken vände sig sedan mot sina vänner och sa att om han någonsin skulle få ett rödhårigt barn skulle han döda det.

Min lilla pojke är bara 3 år och blev väldigt förvirrad. Jag känner mig alldeles förstörd då jag också har rött hårt och vet alltför väl hur det är att växa upp och vara offer för mobbare. Han har inte slutat fråga mig varför människor inte gillar hans hår. Han frågade mig om jag kunde ändra hans hår så att människor skulle gilla det.

Han frågade mig om han kunde få vara som sin bror som inte har rött hår. Jag känner hur mitt hjärta går sönder varje gång han frågar mig. Min lilla pojke ser så ledsen ut och jag vill att han ska må bättre. Anledningen till att jag vill gå ut med det här är för att jag vet att de här elaka mobbarna tillhör en minoritet.

Jag vill visa min lilla pojke att det finns mer gott än ont i den här världen. Det finns vänliga och omtänksamma människor som aldrig någonsin skulle peka ut honom. Jag skulle vilja be er alla att snälla dela det här och visa min pojke hur vacker han är. Jag vill visa honom allt bra i den här världen genom kraften på facebook.

Det är inte okej att mobba någon på grund av deras hårfärg. Varken nu eller någonsin i framtiden. Tack så mycket.

Och mammans inlägg fick sannerligen effekt. Över 120 000 människor delade hennes inlägg och nära 270 000 har i skrivande stund gillat texten om hennes underbara lilla son. Tusentals människor uttrycker också sitt stöd till honom i kommentarerna.

Today my heart broke in two. Whilst travelling on a public bus number 12 I witnessed such cruel behaviour towards my 3…

Posted by Lauren Russell on den 16 november 2015

Jag blir så glad när jag ser att människor sluter upp och visar den här pojken att han är en fin liten kille som förtjänar att bli behandlad med respekt, precis som alla andra barn och människor på vår jord.

Du får gärna dela det här vidare och visa ditt stöd till den lilla pojken. Tillsammans kan vi stoppa mobbningen.