Hundvalpen Frazze fick avlivas – efter att ha sålts av bedragare

För en familj som sett fram emot att skaffa hund är lyckan total när den äntligen flyttar in i deras hem. Så var det för Patrik Pettersson och hans familj i Svedala när de köpt en fransk bulldog. Efter två veckors mys och kärlek med hunden så kom chockbeskedet. Säljaren hade lurat dem och sålt en hund som var smittad av en parasit. Nu vill de varna andra som ska köpa hund.

Det var i början av april som Patrik Petterssons familj fick kontakt med en kvinna i Helsingborg som hade en kull franska bulldogs. Efter att ha pratat en del åkte familjen från Svedala till Helsingborg för att titta på de två valpar som fanns kvar. 
– Väl där såg den ena valpen konstig ut, vilket jag påpekade. Hon sa att det var för att den föddes en dag senare än de andra och hade därför inte fått i sig lika mycket näring. Men det var den andra om tydde sig lite mer till oss så vi valde den och kallade honom för Frazze. Kvinnan visade både intyg från veterinär och chipmärkning så allt verkade vara okej, berättar Patrik för Aftonbladet.

Familjen frågade om kvitto, men kvinnan ska ha svarat att man får det automatiskt när man anmäler köpet till Jordbruksverket. Eftersom att Patrik och hans familj inte hade någon erfarenhet av att köpa hund visste de inte förrän efteråt att detta inte stämmer. 

Valpen Frazze följde med familjen hem, och sedan följde två veckor av mys och kärlek till den lilla hunden, fram tills att telefonen ringde. Det var en person som köpt den andra valpen som Patriks familj ratat i Helsingborg. Den valpen hade blivit sjuk av en parasit kallad Giardia, vilket gjorde att den var tvungen att avlivas. 

Familjen blev oroliga, men de hade ändå ett veterinärsintyg som intygade Frazzes hälsa. Kort därefter blev han dock dålig och började hosta och blev seg, och efter att ha fått antibiotika utskrivet började han spy. 

Då Frazze inte fick behålla medicinen åkte de till veterinären med honom, det visade sig då att Frazze bar på samma parasit som den andra hunden i kullen, en parasit som oftast drabbar smuggelhundar. 

Det slutade med att Patrik och hans familj var tvungna att få valpen avlivad med stor sorg i hjärtat.
– Det var när vi polisanmälde som vi fick bekräftat att hon använt sig av en annan identitet men trots det kände polisen igen henne sedan tidigare. Nu vill vi varna andra som vill köpa valp och att alla som varit med om det här anmäler händelsen, säger Patrik till Aftonbladet

Patrik vill att hans berättelse sprids så att andra som ska köpa hund är extra uppmärksamma. Dela gärna för att hjälpa honom att varna andra.