Huset står i lågor och mamman är fast med dottern – då inser hon vad hon måste göra

En 21-årig mamma hyllas som en hjältinna efter att ha räddat livet på sitt spädbarn när huset började brinna. Mammans snabba och oväntade agerande räddade livet på den lilla bebisen, medan 21-åringen själv omkom i branden.

Det var i måndags som räddningstjänsten i Wyoming, Illinois, fick larm om ett brinnande hus. En kvinna sa att hon hade svårigheter att andas, och brandmän skyndade sig snabbt till platsen. 

När brandmännen kom till det brinnande huset fick de flytta på en hög av skräp som kastats, så att de kunde klättra upp för en stege till andra våningen. När de flyttade på skräpet började saker att rulla ner, bland annat en bilstol innehållande något de aldrig förväntat sig – en bebis, det berättar CNN.

Brandmännen såg till att spädbarnet genast kom till ett sjukhus, medan de fortsatte att arbeta på platsen. På andra våningen hittades 21-åriga Shelby Carter, bebisens mamma. 

Facebook/Shelby Ann

Shelby hade dött av rökförgiftning, vilket bebisen också gjort om det inte vore för mammans instinkt. 
– Hon var en hjälte som som satte barnet i en bilstol och släppte det till marken utanför huset, säger Steve Sloan, polisbefäl i staden. 

Shelby och bebisen Keana bodde i huset tillsammans med Shelbys mamma och fästman, men när det började brinna var det bara Shelby och barnet hemma.

Vad som orsakade eldsvådan är ännu inte klarlagt, men vad man vet är att Shelby, som fyllde 21 år dagen innan, offrade sitt eget liv för dotterns. 
– Jag antar att det är en modersinstinkt att ta hand om de små. Vi undrar alla varför hon inte gick ut efter bebisen, säger brandchefen Ed Foglesonger till CNN

Facebook/Shelby Ann

Det är helt fruktansvärt att en familj råkade ut för det här, men den lilla bebisen hade hela livet framför sig, vilket mamma Shelby tänkte på när hon räddade sin dotter från lågorna. 

Shelby kommer att bli ihågkommen som en hjältinna och vi hoppas att hon vilar i frid. Dela gärna för att hylla henne.