Huset var fuktskadat när pappan fick cancer. Nu ställer vännerna upp för sin sjuke vän.

45-årige Håkan Apelquist har drabbats av cancer i buken – men det stannar inte där. Under hösten har trebarnspappans hus drabbats av allvarliga fuktskador. – Jag visste inte vad jag skulle göra. Det fanns inte en chans att jag ska orka bygga om huset samtidigt som jag genomgår en cancerbehandling, säger Håkan till Norrbottens-Kuriren.

Men Håkan behövde aldrig vara orolig över renoveringen av huset. Det tar nämligen hans arbetskamrater hand om. På lördagsmorgonen var 16 av hans vänner från jobbet på plats hos honom. Det skriver Norrbottens-Kuriren.
– Man blir rörd. Det är helt fantastiskt att de ställer upp för mig på det här sättet. Och det handlar inte bara om mig, det här är minst lika betydelsefullt för mina barn, säger Mikael till sajten.

Mikaels oro över sjukdomen, huset och framför allt barnen kan nu dämpas för ett tag. Och arbetskamraterna från byggföretaget Byggcity var mer än glada över att kunna göra en insats.
– Vi pratade om Håkan på jobbet när någon kläckte idén att samla ihop ett gäng. Nästan alla är här i dag. Det känns skönt att kunna göra en insats, säger en av arbetskamraterna Jonny Boman.

Luleåbon Håkan Apelqvist har drabbats av obotlig cancer i buken. När fuktskador upptäcktes i hans hus beslutade sig…

Posted by Norrbottens-Kuriren on den 7 november 2015

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna