I dag får Nathea, 10 år, hela Sverige att gå med udda sockor. För att hon vill hylla sin syster med Downs syndrom.

Du kanske har märkt att nätet svämmar över med folk som bär olika strumpor i dag? För i dag kommer över 230 000 svenskar att se annorlunda ut på fötterna under budskapet ”Rocka sockorna”. Bakom det här fina initiativet står Nathea Anemyr, 10, som vill hylla sin storasyster Noelle, 13, och alla andra som har Downs syndrom.

Nathea Anemyr, 10, som vill hylla sin storasyster Noelle, 13, och alla andra som har Downs syndrom inför ”World Down Syndrome Day” som firas lördagen den 21 mars. Nathea tröttnade på att folk sa fula saker om hennes syster med Downs syndrom bestämde sig för att göra något.
– I USA firar man World Down Syndrome Day genom att ha olika strumpor på sig. Så jag översatte det till svenska, berättade Nathea Anemyr för Aftonbladet då.

Så här skrev Nathea på Facebook:

”Annorlunda är bra! Annorlunda är roligt!

Jag heter Nathea och jag vill utmana alla skolor och alla arbetsplatser (och alla andra som vill)! Hjälp mig visa att det är bra att vara annorlunda! Fredagen 20 mars vill jag att vi ska hjälpas åt att hylla våra olikheter. Jag vill att andra också ska förstå hur roligt det är med annorlunda.

Jag är tio år och min storasyster Noelle har downs syndrom. Min syster är annorlunda. Och hon är världens bästa storasyster. Jag är stolt över Noelle, hon är rolig. Jag blir ledsen när jag hör fula ord om andra människor.

Nu gör vi skolan och världen mer färgglad och mer kärleksfull!
Hjälp mig göra den här skoldagen till en rolig dag full av färger!
Hjälp mig fylla FB och Instagram med fötter i regnbågens alla färger!
Dra på dig olika sockor du också och dela detta till alla du känner!
Alla är välkomna att vara med!

Hälsningar Nathea Anemyr
genom mamma Erica Rinaldo

#rockasockorna”


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?’http’:’https’;if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+”://platform.twitter.com/widgets.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,”script”,”twitter-wjs”);

Gensvaret blev enormt och på kampanjen Facebook-sida är övefylld människor som laddar upp egna bilder på olika strumpor.

Skärmavbild 2015-03-20 kl. 09.52.27

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna