I sista stunden får den döende pappan ta farväl av sin älskade fru.

Kärleken är vacker och grym. Vacker för att den ger livet mening och grym för att den alltid tar slut, på ett eller annat sätt. Men det är bättre att ha älskat och förlorat än att leva ett liv utan kärlek, hur ont det än kan göra. Jim och Cindy Mininni hade lovat att älska varandra i nöd och lust till döden skiljde dem åt. De fick uppleva den allra största kärleken tillsammans men även sorgen. Men när allt var sagt och gjort fanns de, mot alla odds, där för varandra. Från den stunden de träffades var Jim och Cindy oskiljaktiga så det var bara logiskt att de skulle hålla om varandra i sin sista stund precis som de gjort hela sitt liv tillsammans. Jim hade blivit diagnostiserad med lungcancer och genomgått rundor med tung cellgiftsbehandling. Cindy hade följt med varje steg på vägen och inte bara stöttat sin man utan även hållit ihop hushållet och sett till att deras son Chris alltid känt sig älskad och omhändertagen. Jim var stark. Men cancern var, som cancer är, obönhörlig. Efter behandlingarna hade sjukdomen inte gått tillbaka och läkarna gav honom 10 procents chans att överleva. Trots att familjen gav inte upp hoppet fick de lov att inse att de hade blivit dags att säga adjö till maken, fadern och vännen Jim. Jim blev flyttad till ett nytt sjukhus för att göra hans sista dagar så bekväma och värdiga som möjligt. Men, som om hjärtesorgen blev för mycket för Cindy, drabbades hon av en hjärtattack under den här prövningen och fick fick läggas in på ett annat sjukhus. Jims liv började sakta började sakta ebba ut och deras son Chris pendlade mellan sjukhusen samtidigt som han försökte få ihop pengar nog att betala både sin egen och sina föräldrars hyra. Men under de sista timmarna av hans fars liv hände något otroligt…        

Jim och Cindy Mininni träffades för över 24 år sedan när de föll hårt och snabbt för varandra. Sedan den dagen var de oskiljaktiga.

Jim Cindy
Chris Mininni/Facebook

Efter ett tag blev Cindy gravid och var nervös inför vad hon skulle säga till sin pojkvän. Men när hon berättade nyheterna tog han det mycket bättre än vad hon kunde ana.

Jim grät glädjetårar och sedan den dagen var de en lycklig familj. När Chris sedan föddes gick Jims dröm om att vara en make och far i uppfyllelse.

Jim Chris
Chris Mininni/Facebook

Jim såg sin sov växa upp och fylldes av stolhet.

Men livet kan vändas upp och ner på ett ögonblick. För familjen Mininni inträffade det när Jim blev diagnostiserad med lungcancer. Han genomgick flera behandlingar och kämpade tappert, men i slutändan kunde inte cancern botas.

Det blev tydligt att Jim inte hade många dagar kvar på den här jorden.

Chris och hans mor Cindy var där varje steg på vägen och stöttade Jim. När Chris insåg att hans far skulle dö kunde han alltid vända sig till sin mor för att hitta tröst.

chris mamma
Chris Mininni/Facebook

Faderns sjukdom gjorde att mor och son fick ett närmare band än någonsin.

Men, just om det inte verkade att det kunde bli värre så var olyckan framme igen. När Jim flyttades till ett sjukhus i en annan stad inför de sista dagarna drabbades Cindy av en hjärtattack.

Jim hade inte mycket tid kvar och det verkade som om kvinnan som alltid stått vid hans sida inte skulle få chansen att ta farväl en sista gång.

chris
Chris Mininni/Facebook

Jims hälsa svek allt snabbare och det blev tydligt för Chris och läkarna att den sista tiden var kommen.

Jim kunde inte prata längre, han hade tuber i munnen för att hjälpa honom andas på grund av en ny tumör som hindrade honom från att andas. Men Jim lyckades skriva ett ord på en bit papper som fick personalen gå igång.

”Mom”

De hade tidigare försökt att få Cindy flyttad till sjukhuset Jim låg på utan att lyckas. Men nu använde personalen alla resurser de hade tillgängliga för att återförena paret med varandra.

Tiden var knapp och alla visst att stunden var på väg att gå dem förbi.

2
Imgur

Men tillslut lyckades de. Cindy, som var medvetslös på grund av sin egen kamp och behandlingen av hjärtattacken kunde flyttats till Jims sjukhus… Och Jim fick hålla handen på kvinnan han älskat så länge han känt henne i sin sista stund.

Omedveten om var hon var så kunde Jim ta farväl av sin sovande ängel, modern till sina barn och hans stora kärlek.

Han höll henne i sina armar när han tog sitt sista andetag.

1
Imgur

När Cindy vakande från koman var bruten när hon fick reda på att hennes man hade avlidit. Men också tacksam.

Chris tog några bilder för att visa henne när hon vakande. De bilderna blev en stor tröst under tiden som hon kämpar med sitt eget tillfrisknande.

En STOR eloge till personalens stora hjärtan som fick det här att hända. Kärleken övervinner allt. Även om det är svårt.

Dela gärna den här historien för att hylla personalen som såg till att kärleken kunde finns även i slutet.

Källa: Littlethings

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna