I skolan får lärarna misshandla sina elever med slag

Sedan en dryg månad tillbaka har en skola Three Rivers i Texas, USA, återinfört rätten för lärare att straffa sina elever med våld. För att tillämpa våldet ska en träpaddel användas.

Anledningen är att de tror att bestraffningen ska få elever som inte uppför sig att få bättre betyg.

Beslutet mot att slå barn i skolan upphävdes efter en omröstning, men långt ifrån alla var överens.

Vid skolstarten fick de ungefär 700 eleverna som berördes av beslutet ett skriftligt medgivande från föräldrarna om en lärare ska få slå barnet eller ej.

Facebook/Country106.7

Texas är en av de 15 stater i USA där fysiska straff är tillåtna i skolan. Om det får utföras är dock upp till varje distrikt.

I Sverige förbjöds barnaga i skolan helt 1958.

Många föräldrar är positiva och redan är många barn anmälda, uppger lokala medier.  

– Om en förälder tycker det känns olustigt, så kommer vi inte tvinga på deras barn något, säger Mary Springs, skoldistriktsöverintendent till sajten AWM.  

WikimediaCommons

– Barnaga borde vara tillåtet i hela landet. Varför? Jo, lärarna har tappat kontroll över klassrummen och barn som inte sköter sig förstör för alla andra elever som vill studera, skriver Linda Saxton, en förespråkare för barnaga på Facebook

Men flera tycker också barnaga är helt fel. 

– Hur kan man tro att det kommer lösa något genom att slå barnen? Det är att gå tillbaka i tiden 30 år, skriver Susie Gearhart på Facebook. 

Skolan tycker dock att det är ett bra beslut, de hoppas att slagen kommer medföra bättre disciplin i klassrummen.

Eleverna kommer att få utstå slag om de stör eller inte följer skolans regler. Om ett slag ska utdelas kommer bli lärarens sak att avgöra själv från fall till fall, de blir också dem som får utdela slaget.

Facebook/MillCreekRanchResort

Själv tycker jag att all typ av fysisk bestraffning är helt förkastlig, och jag är glad att det är helt förbjudet i Sverige.

Vad tycker du? Dela gärna inlägget med dina vänner på Facebook och skriv dela med dig av dina åsikter.