ICA bojkottar Gevalia – nu rensar de produkter från hyllorna

Gevalia är ett av Sveriges mest populära kaffemärken, men snart kommer vi att se mindre av deras produkter, i alla fall om man handlar på Ica. Kedjan har nämligen beslutat sig för att rensa bort flera av Gevalias produkter ur sina hyllor, detta då de anser att deras kaffe är för dyrt.

När Gevalia gjorde om sina förpackningar höjdes priserna, en prishöjning som är orimlig enligt Ica. De menar också att förpackningarna blivit mindre, vilket gör att Ica centralt stoppar leveranserna av flera produkter. 
– De har höjt priset utan rimliga skäl, säger Anna Hedström, presschef på Ica. 

De produkter som stoppas är de som genomgått en prisökning på mellan tolv och femton procent, bland annat kaffet Gevalia Aromatico, detta berättar Expressen
Enligt Ica är det bara Gevalia som höjt priserna på kaffet, och att det är en smygökning som inte stämmer överens med råvarupriset för kaffe. 

När Expressen når Johanna Mossberg, presskontakt på Gevalia, bekräftar hon att man ändrat storleken på flera förpackningar som gjorts om. Hon säger även att det pågår en diskussion mellan dem och Ica gällande kaffet. 
– Vi hoppas kunna se alla Gevalias produkter på Icas hyllor snart och det pågår samtal med Ica just nu. Gevalia är en av Sveriges mest älskade produkter och vi hoppas att detta löser sig, säger Joanna Mossberg. 

Ica tycker inte att man ska behöva betala obefogat mycket för kaffe och bojkottar Gevalias produkter så länge priserna är höga. Dela gärna om du tycker att de gör rätt.