Ica-handlaren Per skänker mat till utsatta – nu hyllas han för sin varma gest

Per Svanberg är den typ av människa som använder sina befogenheter till att göra skillnad för andra. Istället för att slänga bra mat som blivit över från Ica-butiken han tagit över så skänker han det till utsatta människor.
– För mig har det bara varit så självklart att om kan hjälpa någon och göra det på ett klimatsmart sätt, då kommer jag att göra det, säger han.

Det var inte längesedan som Per Svanberg tog över Ica Kvantum i Helsingborg, men han har redan gjort skillnad, åtminstone för många utsatta och hemlösa människor som fått mat som annars skulle slängas. Detta gör Per för att han vet att det i Sverige, trots ett bra socialt skyddsnät, finns folk som inte har råd att handla ordentlig mat, detta berättar Helsingborgs Dagblad.

 

Inget fel på maten

Det har tidigare skrivits mycket om det stora matsvinnet i Sverige, då enorma mängder slängs när de passerat sitt bäst före datum. För Helsingborgs Dagblad berättar Per Svanberg att den mat han skänker är det inga fel på. Det kan handla om att utseendet på frukten inte tillåter den att säljas i butiken, det kan vara en buckla eller liknande.

 

Tog kontakt med en hjälporganisation

För att maten skulle komma till de som behöver den så tog Per kontakt med den lokala hjälporganisationen ”Hela Människan”, som ligger i närheten av butiken. Sedan i måndags kommer de regelbundet för att hämta mat som inte får säljas. Istället går maten till hemlösa, missbrukare, folk med psykiska problem och andra som fallit igenom det sociala skyddsnätet.
– För mig har det bara varit så självklart att om kan hjälpa någon och göra det på ett klimatsmart sätt, då kommer jag att göra det, säger Per Svanberg.

 

”Dels känns det bra att hjälpa sina medmänniskor, dels är det en klimatsmart lösning att inte bara kasta bort varor.”

Posted by hd.se on martes, 10 de octubre de 2017

 

Vilken otroligt fin gest. Medan många slänger maten för att den inte tillåts säljas så skänker Per den till folk som verkligen behöver och uppskattar den. Vi behöver fler som Per, dela gärna för att hylla honom.