Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

ICA-handlarens avskedsgåva till sina anställda: 1 miljon kronor.

När det blivit dags för pension brukar många företag tacka av den anställda med blommor och kanske en present. Men i en matbutik i Skåne gick det till på ett lite annat sätt. När butiksägaren Lars Hoffert nu ska gå i pension bestämde han sig för att i stället ge sina anställda en avskedspresent. Och det var ingen liten present han gav sina förvånade anställda, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Efter 40 år som ICA-handlare i Munka Ljungby i Skåne har tiden kommit för Lars Hoffert att gå i pension. Han tog över butiken 1976 och har varit orten trogen sedan dess.

– Jag vill helst inte, men jag har ju åldern inne, så det får vara så, säger Lars Hoffert till Helsingborgs Dagblad.

Men innan han lämnar sin butik vill han visa sin tacksamhet mot personalen i ICA-butiken. Så för några veckor sedan fick medarbetarna i butiken ett brev ifrån sin chef. I brevet skriver Lars Hoffert bland annat att han kommer att sakna deras ”kamratskap, ett engagemang och lojalitet på absolut högsta nivå”.

Fina och värmande ord, men avslutningen var det nog ingen av de anställda som hade räknat med. Där skriver nämligen Lars att de anställda kommer att få dela på en gåva – på en miljon kronor.

Personalen blev givetvis oerhört förvånade över den lite oväntade presenten.

– Det tog ett tag innan man fattade vad där stod, säger Anneth Nylbäck som arbetat i livsmedelsbutiken i 26 år till HD.

Huvudpersonen själv menar att det är tack vare de anställda som butiken presterat bra och kunnat leva i så många år.

– Det är personalens förtjänst att det gått framåt i alla år.

Miljonbonusen kommer att fördelas bland de anställda baserat på deras arbetstid under det första halvåret 2015. Skatt på pengarna får de anställa visserligen betala själva, men de sociala avgifterna står Lars Hoffert för.

Ingen dålig avskedsgåva med andra ord.

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: