ICA:s klockrena kärleksskylt till Alla hjärtans dag sprids som en löpeld.

ICA-butiken i Årsta vill sprida kärlek så här inför Alla hjärtans dag. Deras lösning? Nu kan den som är på jakt efter lite romantik välja en ”singelkorg” och på så sätt signalera till de andra kunderna att man är singel. – Vi har många singelhushåll här så vi tänkte att det skulle passa, säger upphovsmannen Marcus Lindstrand till Aftonbladet. Initiativet väcker nu stor uppmärksamhet och nyheten sprids med raketfart i sociala medier.

Om man som kund väljer en blå korg är det en signal att man är singel och minglandet kan börja. Marcus Lindstrand och hans kollegor kom på idén efter att ha sett en butik utomlands med liknande upplägg inför alla hjärtans dag.Förutom korgen har man även placerat en mistel i butiken, för den som verkligen vill göra matinköpet till en kärleksstund.

Reaktionerna från kunderna har varit positiv, även om det ännu inte blivit några dejter så vitt de kunnat se.
– Det är många gamla damer som tar korgarna, de tycker det är skitkul. Det närmaste vi kommit en dejt var när två damer började prata om hur kul idén var.

Gör som Rickard, ta en singelkorg och mingla!

Posted by Ica Supermarket Årsta on Friday, February 12, 2016

Jag tycker det här är en alldeles lysande idé som fler butiker borde ta efter! Genom att uppmärksamma initiativet kanske vi kan få fler butiker att slå ett litet extra slag för kärleken!