Idag tågar tusentals mot politikerna – för att protestera mot låg pension: ”FY SKÄMS herr statsminister”

Idag sluter tusentals pensionärer upp för att protestera inför Sveriges riksdagspolitiker. Målet och kravet är att höja pensionen för Sveriges pensionärer, som idag lever på under 8 000 kronor i månaden många av dem.

– Man bör ju raketspara idag, säger Dan Glimmerås, initiativtagare av gruppen ”Pensionärer i gula västar”, och tillägger:

– Jag säger bara fy skäms herr statsminister.

När Dan Glimmerås, initiativtagare av gruppen ”Pensionärer i gula västar”, fick sin första pensionsutbetalning fick han en chock. Han har jobbat hela livet, och får ut 8100 kronor i månaden. Den summan är ändå högre än vad många får, vilket han tycker är en skandal.

– Jag kände tre saker: Jag blev chockad, ledsen, och arg, berättar han när han gästar Nyhetsmorgon i TV4.

Tusentals pensionärer får ut mindre än 8 000 kronor i månaden

Dan fick veta att över 300 000 svenskar får ut ännu mindre i pension, och kände att det var dags att göra något snabbt. Han startade Facebook-gruppen ”Pensionärer i gula västar”, som snabbt fick tusentals medlemmar som tillsammans kunde göra sin röster hörda.

”Vi går på knäna”

Gruppen har fått stor spridning, och idag har de lyckats organisera ihop tusentals personer som ska protestera i Stockholm, för att övertala politikerna om att pensionen måste höjas.

– Vi går på knäna, säger Gunilla Stolpen Snahr, en av representanterna för ”Pensionärer i Gula Västar”.

Visa att de protesterande pensionärerna har ditt stöd idag. Dela artikeln för att höja rösten för pensionärerna du med.