Idrottsplatsens klockrena skylt hyllas av föräldrar över hela Sverige.

Idrott ska vara roligt, men tyvärr är det många föräldrar som låter känslorna ta över och beter sig illa vid sidan av planen. Jag har själv spelat fotboll som grabb och vet hur jobbigt det kan vara när någon föräldrar står och skriker på domaren eller svär på sidlinjen. Det hjälper inte någon och skapar bara en dålig stämning. Fotbollsklubben IFK Kalmar har uppmärksammat detta problem och satt upp en klockren skylt vid sidan av planen som nu sprids som en löpeld på sociala medier. Budorden är verkligen något alla föräldrar borde tänka på, även om de allra flesta redan sköter sig utmärkt. Låt barnen spela, respektera ledarnas beslut och var alltid positiv och stöttande! Det är trots allt bara ett spel.

På skylten, som enligt IFK Kalmar har nått över 20 000 personer på Facebook, står bland annat ”Domaren är också människa”, ”Alla gör så gott de kan” och ”Det är inte VM”.

Artikeln där en liknande skylt i Umeå har i dagarna fått stor uppmärksamhet och hyllats av tusentals.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Det hänger en succéskylt på Gröndal också med ett mycket tänkvärt budskap: Idrott ska vara roligt! Artikeln där en…

Posted by IFK Kalmar (Officiell sida) on den 27 juli 2015

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.