Ikeas varning: Sluta använda den här farliga barngrinden omedelbart.

Ikea går nu ut och varnar för en barngrind som säljs i möbeljättens varuhus. Kunder har hört av sig och rapporterat att grinden oväntat har öppnats, vilket har orsakat att barn ramlat och fallit ner för den trappa som grinden var tänkt att fungera som skydd mot. I ett pressmeddelande uppmanar man nu alla att omedelbart sluta använda barngrinden av modellen Patrull och genast återlämna den till valfritt varuhus för full återbetalning.

– IKEA har nolltolerans mot produkter som riskerar barns säkerhet. Vi vill erbjuda säkra och hälsosamma produkter, och vi tycker att barnen är världens viktigaste människor. Så fort vi får indikationer på ett möjligt säkerhetsproblem gällande någon av våra produkter vidtar vi åtgärder. Vi kan inte acceptera att det finns en risk att skada sig i samband med lek, och som en omedelbar försiktighetsåtgärd återkallar vi därför alla PATRULL barngrindar, säger Maria Thörn, Acting Business Area Manager på Barnens IKEA i ett pressmeddelande.

Såhär ser grinden som nu återkallas ut:

grind1
Modellen Patrull barngrind som nu återkallas. FOTO: IKEA

Ikea skriver i sitt pressmeddelande att en del incidenter som rapporterats in från kunderna har handlat om fall där barn ådragit sig skador som krävt sjukvård. I en utredning som gjorts framgår att låsmekanismen på barngrinden inte är tillförlitlig och därmed utgör en risk för små barn.

grind2
Även modellerna Patrull fast och Patrull grind återkallas. FOTO: IKEA

Kunder uppmanas nu att återlämna alla grindar av modellerna Patrull barngrind, Patrull klämma och Patrull Fast till valfritt varuhus för full återbetalning.

Nu hjälps vi åt att DELA det här vidare så inga fler barn behöver råka illa ut!