Ingen brydde sig om den förvirrade mannen utanför Hemköp. Då gjorde Donja något som alla kan inspireras av.

Donja Mdalal, 22 år, är trött på när folk går förbi människor som har det svårt utan att hjälpa till. ”Det är det värsta jag vet”, säger hon till Expressen.se. Därför tog hon ett fint initiativ när hon själv såg en äldre, förvirrad man utanför Hemköp. Själv blir jag alltid väldigt berörd av äldre, ensamma människor. Det är så sorgligt att se när människor som har varit med och byggt upp vårt välfärdssamhälle far illa och inte har någon som hjälper dem. Många gånger vill de klara sig själva, trots att de kanske egentligen inte kan. Det Donja gjorde för att hjälpa den ensamma mannen är så himla fint!

Donja Mdalal var på väg till Hemköp i Göteborg förra helgen. Utanför butiken såg hon en ensam och förvirrad man i 80-årsåldern – men ingen som försökte hjälpa honom. Inte ens vakterna som gick förbi.

Bildkälla

12548948_10208510221543086_1530494557824285055_n

Donja gick in för att handla, men när hon kom tillbaka ut från butiken var den äldre mannen fortfarande där. Han hade fortfarande inte fått någon hjälp. Hon berättar för Expressen.se att hon då gick fram till honom för att fråga om han behövde hjälp. Och det gjorde han, för han hade glömt bort sin adress. ”Han var stressad och skämdes”, skriver Donja i ett Facebookinlägg.

Hon hjälpte mannen hem, med lite assistans från två andra tjejer. Donja sökte rätt på mannens adress, hjälpte honom till sin bil och skjutsade hem honom. Och det visade sig att han bodde i ett hus alldeles ensam.

I Facebookinlägget skriver Donja att när hon gav honom en kram rann tårarna nerför hans kinder. Han ville tacka henne genom att ge henne något men hon tackade nej.

Medan de pratade kom det fram att mannen har barn. I sitt Facebookinlägg efterlyser nu Donja den äldre mannens dotter. Hela inlägget kan du läsa nedan.

Donja la en lapp med sitt nummer och sin adress i mannens ficka. Och enligt Expressen.se har de nyfunna vännerna varit i kontakt med varandra igen. De ska fika på fredag. Donja har också sagt att hon gärna hjälper mannen med sysslor han kan behöva hjälp med, som att handla eller kratta trädgården.

Vilket fint initiativ av en ung tjej gentemot en äldre, ensam man. Dela gärna denna historia vidare.

EFTERLYSER AKUT!

idag så mötte jag på en man i Selma Lagerlöfstorg ( i hemköp) som inte visste vart han bodde han hade…

Posted by Donja Mdalal on Saturday, February 6, 2016

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna