Ingen förstod varför lilla pojken var så sjuk. Då följde en läkare sin magkänsla.

Det är inte alltid så lätt att helt och hållet barnsäkra sitt hem. Och i allra värsta fall kan det räcka med att lämna sin lilla ettåring ensam i några sekunder för att det värsta ska hända. Det vet familjen Rauch mycket väl.

Lilla Emmett hade precis firat sin första födelsedag när det hemska hände.

Bildkälla

03

Han hittade ett litet batteri på golvet. Det hade ramlat ut ur fjärrkontrollen till DVD:n. Emmett stoppade det i munnen och svalde.

Bildkälla

02

Föräldrarna Michael och Karla Rauch märkte inte vad som hänt. Men när Emmett plötsligt blev sjuk blev de oroliga och tog honom till en läkare. Emmett hade feber och var allmänt slö, läkaren trodde att det var en vanlig förkylning och skickade hem dem.

Men Emmett blev sämre. När de återvände till läkaren några dagar senare hostade han blod. Läkaren trodde fortfarande inte att det var något allvarligt, men fick ändå en dålig magkänsla. Emmett skickades till röntgen direkt.

Det räddade hans liv.

Bildkälla

05

På röntgenbilderna kunde man se det lilla batteriet i Emmetts mage. Läkarna förstod genast att det var batterisyra som gjort pojken sjuk, och Emmett skickades till operation.

Bildkälla

Batteriet hade skadat Emmetts matstrupe och matsmältningskanal, och han behövde genomgå många operationer. Men Emmett är en kämpe. Under fyra år opererades han 65 gånger, och idag kan han äntligen äta och andas själv igen. Han kan även springa, leka och spela fotboll precis som vilken femårig pojke som helst. Han kan tala tack vare konstgjorda stämband.

Bildkälla

06

Föräldrarna är oerhört tacksamma att deras pojke lever idag. De har startat en facebooksida där tusentals människor har kunnat följa Emmetts kamp tillbaka till ett normalt liv. De vill även varna andra föräldrar och uppmärksamma hur farligt batterier kan vara för små barn.

Bildkälla

01

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Merry Christmas from our family to yours! Emmett singing ”Oh Come All Ye Faithful”. We are so grateful for this season to celebrate the birth of our miraculous Savior, Jesus Christ!

Posted by Emmett’s Fight on den 21 december 2015

Alla barn har inte lika stor tur som Emmett hade. Strax efter jul dog en tvåårig flicka i Oklahoma efter att ha svalt ett liknande batteri som Emmett gjorde.

Det är oerhört viktigt att plocka bort dessa små batterier om man har barn hemma.

Dela gärna den här artikeln med dina vänner, så att fler uppmärksammas på hur farligt det kan vara!

Bildkälla

07

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna