Ingen förstår varför dottern får sår i ansiktet – tills mamman minns detaljen som hände 8 månader tidigare

Sienna Duffield hade precis firat sin 2-årsdag med familjen. Dagen efter kalaset såg mamma Savina märkliga utslag i dotterns ansikte. Det var början på en fruktansvärd tid för Sienna. 

Det skulle ta hela åtta månader innan läkarna förstod vad som var orsken till Siennas hemska utslag.

”Det började se ut som att någon hade kastat syra i hennes ansikte, det spred sig från hennes mun till hennes kinder och ovanför ögonen” berättar mamman för Inside Edition. Det här var bara början på en lång mardröm. Siennas hemska utslag försvann inte och läkarna visste inte vad de skulle göra.

I åtta månader led dottern av de hemska utslagen.

Youtube

Det blev bara värre och värre, Siennas ansikte täcktes av smärtsamma blåsor som blödde när de gick sönder. Mamman beskriver det som att hon blev uppäten levande av utslagen.

Dotterns kläder var alltid blodiga och Sienna hade svårt att äta på grund av smärtor kring munnen.

Youtube

Mamman vågade knappt ta ut sin dotter bland folk eftersom främlingar alltid stirrade på henne och fällde elaka kommentarer.

Till en början trodde läkarna att Siennas utslag berodde på eksem eller allergi, men ingen av de mediciner de testade hade någon verkan. Till slut gick det så långt så att Sienna blev inlagd på sjukhus. Hon kunde inte längre äta och läkarna gav henne dropp för att få näring.

Youtube

Desperat efter att hitta felet på dottern började mamman gå igenom allt som hade hänt dagarna innan hon blev sjuk. Det var först då, åtta månader efter 2-årskalaset, som mamman insåg att Sienna fått en puss av en släkting.

Det visade sig att släktningen hade herpes.

Youtube

Hon hade smittats av herpes simplexvirus typ 1. Äntligen kunde läkarna ge henne rätt behandling.

Siennas hud läkte och hon kunde äta igen.

”De senaste månaderna har Siennas ansikte sett fantastiskt ut och infektionen har inte kommit tillbaka. Det finns alltid en risk att den gör det, men vi håller tummarna att det inte händer och att hennes hud håller sig lika fin som den är nu” berättar mamman.

Youtube

Mamman passar också på att varna andra föräldrar för att låta främlingar pussa deras barn. Även om det inte syns kan de bära på herpesvirus, och små barn kan vara väldigt känliga mot detta.

Jag håller tummarna att lilla Sienna slipper fler utslag! 

Vi har tidigare berättat om Claire Henderson, vars nyfödda dotter var nära att mista livet efter att ha smittats av munherpes via en puss.

Ju mindre barnen är – desto farligare är viruset för dem. Hjälp till att dela detta till alla småbarnsföräldrar du känner.

Publicerad av Newsner familj