Ingen förstod varför 1-åringen hostade blod – då följde läkaren sin magkänsla

Det finns inget värre än när små barn blir sjuka. Som förälder kännar man sig ofta maktlös och vill göra allt för att barnet ska må bra igen. 

Det vet familjen Rauch mycket väl.

Nu vill de berätta hur det gick till när deras son var nära att mista livet – för att varna andra föräldrar.

Lilla Emmett hade precis firat sin första födelsedag när det hemska hände.

03
© Facebook/Emmett’s Fight

Det började med att Emmett plötsligt verkade sjuk. Föräldrarna blev oroliga och tog honom till en läkare, men på sjukhuset konstaterade de bara att sonen hade feber och var slö. Läkaren trodde att det var en vanlig förkylning och skickade hem dem.

Men Emmett blev sämre. När de återvände till läkaren några dagar senare hostade han blod. Läkaren trodde fortfarande inte att det var något allvarligt, men fick ändå en dålig magkänsla. Emmett skickades till röntgen direkt.

Det räddade hans liv.

05
© Facebook/Emmett’s Fight

Ett litet batteri låg i Emmetts mage. Pojken måste ha hittat batteri på golvet hemma och stoppat det i munnen. Det hade ramlat ut ur fjärrkontrollen till DVD:n. 

Läkarna förstod genast att det var batterisyra som gjort pojken sjuk, och Emmett skickades till operation.

02

Föräldrarna Michael och Karla Rauch märkte inte vad som hänt när Emmett svalde batteriet. Om de hade vetat hade läkarna kunnat operera ut batteriet snabbare. Nu hade läget hunnat bli riktigt kritiskt för pojken.

© Facebook/Emmett’s Fight

Batteriet hade skadat Emmetts matstrupe och matsmältningskanal, och han behövde genomgå många operationer. Men Emmett är en kämpe. Under fyra år opererades han 65 gånger, och idag kan han äntligen äta och andas själv igen. Han kan även springa, leka och spela fotboll precis som vilken femårig pojke som helst. Han kan tala tack vare konstgjorda stämband.

06
© Facebook/Emmett’s Fight

Föräldrarna är oerhört tacksamma att deras pojke lever idag. De har startat en facebooksida där tusentals människor har kunnat följa Emmetts kamp tillbaka till ett normalt liv. De vill även varna andra föräldrar och uppmärksamma hur farligt batterier kan vara för små barn.

01
© Facebook/Emmett’s Fight
 

Alla barn har inte lika stor tur som Emmett hade. Strax efter jul förra året dog en tvåårig flicka i Oklahoma efter att ha svalt ett liknande batteri som Emmett gjorde.

Det är oerhört viktigt att plocka bort dessa små batterier om man har barn hemma.

Dela gärna den här artikeln med dina vänner, så att fler uppmärksammas på hur farligt det kan vara!

07
© Facebook/Emmett’s Fight

Publicerad av Newsner familj