Ingen från klassen kom på 9-åringens kalas. Men efter mormors inlägg får han nu gåvor från hela världen.

Det finns få saker som gör så ont i hjärtat som ensamma barn. Alla små barn förtjänar att ha kompisar! Men barn kan vara elaka och ibland är det svårt för dem som inte är som alla andra att få vara med och leka. Så var det för den amerikanske pojken Gerald Hamilton. När han fyllde nio år dök ingen av hans kompisar upp på kalaset. Men det hela tog en oväntad vändning.

Gerald Hamilton är en nioårig pojke från Lake station i Indiana i USA. Han har svårigheter med utvecklingen och har genomgått flera stora hjärnoperationer, skriver Chicago Tribune.

– Läkarna sa att vi skulle vara glada om han klarade sig genom förskolan. Nu säger de att vi ska vara glada om han får börja mellanstadiet. Han har varit med om mycket, säger mamman Tina Hamilton till tidningen.

Detta gör att Gerald är lite långsammare än sina klasskompisar. Han leker oftast ensam. Men när han fyllde nio år i mars bjöd han 30 klasskompisar och tolv av dem sa att de skulle komma, enligt CBS Chicago.

När kalaset började klockan 15 hade ingen dykt upp. Klockan blev 16 och 17 – men fortfarande dök ingen upp. Då ville Geralds mormor Amelia Lara börja skära upp tårtan. ”Men en av mina kompisar kanske kommer”, sa pojken.

– Det är hjärtskärande, säger Amelia Lara till CBS Chicago med gråten i halsen.

Gerald säger själv att han blev ledsen.

Mormor vill bara att hennes barnbarn ska ha kompisar att leka med. Så efter kalaset skrev hon ett inlägg på Facebook – som fick rejäl spridning.

I’m going to vent right now. My grandson who is in second grade and has had at least 5 skull expansion surgeries, is…

Posted by Amelia Lara on Monday, April 4, 2016

Och efter det hände det ofattbara! Inlägget har delats tusentals gånger – och presenter och grattiskort har ramlat in från hela världen.

Gerald har fått presenter och hälsningar varje dag. Från Vietnam till London, många vill visa Gerald att han har kompisar. Kommunfullmäktige ordnade också en egen fest, där Gerald fick presenter och sång och träffa en polishund, skriver Chicago Tribune.

Fantastiskt att så många ville visa Gerald sitt stöd. Nu är det bara att hoppas att några av hans klasskompisar också vill leka med honom framöver, så han får fler kompisar i sin närhet. Dela gärna denna tragiska men ändå fina historia vidare!

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna