Ingen kände till 92-årige vaktmästarens hemlighet – när han dör inser familjen det overkliga

En vänlig gest kan verka enkel, men den ekar i oändlighet. 

För även om vi lever i en ganska kall värld, så finns det forfarande massvis med generösa och osjälviska människor där ute som gång på gång bevisar att människan innerst inne är god. 

Ronald Read är en av dessa. Under stora delar av sitt liv arbetade han som vaktmästare, han var också en veteran från Andra världskriget.

Vid sidan av sitt jobb levde han ett sparsamt liv, Ronald körde en gammal bil och slösade inte pengar på saker han inte behövde. Oftast gick han runt i sitt favoritplagg, en flanellskjorta som han lappat ihop av säkerhetsnålar. 

Men under den återhållsamma fasaden bar Ronald på en hemlighet, som inte ens hans egen familj eller närmaste vänner kände till.

Youtube

Den 92-årige före detta vaktmästaren var nämligen mångmiljonär. 

Under åren hade Ronald lyckats samla ihop en förmögenhet på 70 miljoner kronor, mycket tack vare smarta investeringar på aktiemarknaden. 

Men Ronald trivdes med sitt liv, han behövde aldrig visa sig på styva linan och skryta med han hade en massa pengar på bankkontot.

Youtube

Han var också tacksam för att han alltid blivit väl behandlad av sina medmänniskor. Framför allt hyset han stor respekt för den vårdpersonal som tog hand om honom vid livets slut.

Och när Ronald gick bort vid 92-års ålder hade han förberett något speciellt – han ville han ge något tillbaka till samhället där han växte upp. 

Ronald testamenterade stora delar av sin förmögenhet till Brattleboro Memorial Hospital och Brooks Library, som han han ofta besökt.

Sjukhuset fick 44 miljoner kronor och bibiloteket fick 10 miljoner kronor, summor som kommer göra väldigt stor nytta i det lilla samhället Brattleboro, Vermont. 

Youtube

Detta är vad jag kallar en fin gest!

Titta gärna på hyllningsvideon till denna fina man, den är väldig vackert gjord: 

Vissa människor har verkligen hjärtan av guld och jag är säker på Ronald Reads namn kommer leva vidare länge framöver. 

Tveka inte att dela denna artikel vidare, tillsammans hjälps vi åt att hylla denna hjälte till vaktmästare!