Ingen kommer på 9-åringens kalas – då ryter mormor ifrån och allt tvärvänder

9-årige Gerald Hamilton ville inget annat än att fira födelsedagen tillsammans med sina vänner. 30 inbjudningar till födelsedagskalaset skickades ut till klasskamraterna och på den stora dagen väntade Gerald ivrigt på besök.

Timmarna gick. 9-åringen väntade och väntade, han ville inte ens skära upp sin tårta – men inte en enda klasskamrat dök upp för att gratulera Gerald.

När pojkens mamma ringde de andra barnens föräldrar och frågade varför de inte dök upp fick hon svaret att pojken var för ”annorlunda”. Snart tog så pojkens mormor plats framför datorn…

Medan Geralds familj hela tiden förklarar för honom att det är olikheterna som gör oss unika så resonerar uppenbarligen klasskamraternas föräldrar på helt andra sätt. Pojken var helt enkelt för ”annorlunda” för att få umgås med deras barn – och den hjärtskärande orsaken till frånvaron fick Geralds mormor, Amelia Lara, att skriva ett argt Facebook-inlägg:

”Jag måste ventilera mig nu. Mitt barnbarn, som går i andra klass och har haft minst fem skalloperationer, lär sig långsammare än de andra barnen i hans klass. Hur som helst är han det snällaste och mest sympatiska barn jag känner. Hans mamma skickade ut 30 kalasinbjudningar till klassen. Tolv svarade att de skulle komma.”

Bildkälla: Youtube

”Klockan 15.00 såg han till att välkomstgåvorna var redo för vännerna, han hade klätt upp sig och var redo att festa loss.

Klockan 17.00 satt han fortfarande där och ville inte skära upp sin tårta eftersom någon kanske skulle komma. När min dotter ringde de tolv föräldrarna för att ta reda på vad som försiggick så svarade de: ”Mitt barn kan inte leka med ert barn eftersom han är för annorlunda.”

Hur ledsamt är inte det, han är nio år gammal och han vill bara ha vänner. Men ingen kom, inga grattiskort, inga presenter. Så, mitt mål nu är att få så många grattiskort som möjligt skickade till min lilla pojke. Du kan skicka det till mig och så ser jag till att han får det… detta krossar mitt hjärta”, skrev Amelia Lara på Facebook innan hon bifogade en adress dit grattiskorten kunde skickas.

Bildkälla: Youtube

Responsen var omedelbar. Inlägget fick tusentals delningar – och precis som Amelia hade hoppats skulle pojken snart få de gratulationer han så väl förtjänade.

– Det spred sig helt galet, säger Amelia Lara till CBS

I brevlådan började det nämligen dimpa ner mängder av presenter och grattiskort från olika delar av världen.

Bildkälla: Youtube

När klasskamraterna svek agerade fina medmänniskor – och Gerald fick äntligen veta vilken fin och uppskattad kille han var.

En underbar vändning på en ledsam historia, allt tack vare mormorns Facebook-inlägg.

Här kan du se ett videoklipp om händelsen:

Jag blir så arg över de andra föräldrarnas agerande, men samtidigt är det så hjärtevärmande att höra hur främlingarna klev in och räddade Geralds födelsedag. Dela gärna vidare historien till dina vänner!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna