Ingen kommer på sjuke 9-åringens kalas – då gör mormorn något drastiskt som förändrar allt

Barn är alltid fyllda av lycka och förväntningar inför sina födelsedagar. Tänk dig då att som förälder behöva se ditt barn eller barnbarn vara ledsen för att inte en enda person kommer till födelsedagskalaset. Så var det för Amelia Lara, vars barnbarn Gerald satt ensam på sin födelsedag då ingen av de 40 inbjudna gästerna kom. 

Den hjärtskärande händelsen fick Amelia att göra något som nioåringen aldrig glömmer, och som visar hur goda människor kan vara. 

När Amelia Lara fick se att hennes barnbarn satt uppklädd och väntade på att få skära upp tårtan på sin nioårsdag högg det till i hennes hjärta. Ingen av de 40 inbjudna hade dykt upp, och allt eftersom klockan tickade syntes inga tecken på att någon skulle komma. 

När över två timmar passerat förstod hon att ingen skulle komma för att uppvakta nioårige Gerald, därför kände hon att något måste göras för att pojken inte skulle bli knäckt för livet. 

Amelia satte sig framför datorn och skrev följande inlägg som hon publicerade på Facebook: 

”Jag måste ventilera mig nu. Mitt barnbarn, som går i andra klass och har haft minst fem skalloperationer, lär sig långsammare än de andra barnen i hans klass. Hur som helst är han det snällaste och mest sympatiska barn jag känner. Hans mamma skickade ut 30 kalasinbjudningar till klassen. Tolv svarade att de skulle komma.

Klockan 15.00 såg han till att välkomstgåvorna var redo för vännerna, han hade klätt upp sig och var redo att festa loss.

Klockan 17.00 satt han fortfarande där och ville inte skära upp sin tårta eftersom någon kanske skulle komma. När min dotter ringde de tolv föräldrarna för att ta reda på vad som försiggick så svarade de: ”Mitt barn kan inte leka med ert barn eftersom han är för annorlunda.”

Hur ledsamt är inte det, han är nio år gammal och han vill bara ha vänner. Men ingen kom, inga grattiskort, inga presenter. Så, mitt mål nu är att få så många grattiskort som möjligt skickade till min lilla pojke. Du kan skicka det till mig och så ser jag till att han får det… detta krossar mitt hjärta”, skrev Amelia Lara på Facebook innan hon bifogade en adress dit grattiskorten kunde skickas.

Vad gör man inte för att se sina barn eller barnbarn glada? Att flera tusen människor gjorde sig besväret att skriva fina grattiskort skänkte tröst och glädje till pojken. Dela gärna för att hylla och uppmuntra till goda gärningar som dessa.