Ingen kunde hjälpa henne mot värken. Men en läkares vågade ingrepp förändrade allt.

Varje dag räddar modern teknik och nya mediciner mångas liv. Tack vare forskningens framsteg kan fler och fler människor få rätt ställda diagnoser med korrekt behandling som följd. Men för vissa symptom kan det vara svårare att hitta rätt diagnos. Och många går tyvärr i år med smärtor, utan att få ordentlig hjälp. Caroline Heinle hade levt med bultande huvudvärk så länge hon kunde minnas. Varje dag var en kamp. En kamp mot trötthet, nacksmärta och massa andra symptom. Som alla andra med hälsoproblem gick hon till flera läkare i jakt på något som kunde hjälpa henne. På de flesta kliniker hon besökte såg läkarna ut som frågetecken. Som ett sätt att bearbeta smärtan började Caroline att dokumentera sin kamp, med förhoppningen om att hon en dag skulle kunna röra sig smärtfritt.  Så småningom stötte hon på läkaren Thomas Errico, specialiserad på sjukdomar kopplade till ryggraden. Och det skulle lyckligtvis förändra Carolines liv…

Läkaren Thomas Errico konstaterade att Caroline hade skolios, ett tillstånd då ryggraden är krökt åt sidan, och roterad tredimensionellt. Att Caroline led av skolios kom inte som någon nyhet för Caroline. Hon hade fått diagnosen redan när hon var 15 år gammal.

Instagram

insta1

Skillnaden denna gång var att läkarna föreslog en avancerad typ av ryggkirurgi, för att hjälpa Caroline. Alla andra hade inte haft något tanke på hur hennes problem skulle behandlas. Det tog henne ett och ett halvt år att bestämma sig, men under hösten 2015 gav hon läkarna klartecken. Hon var redo att förändra sitt liv.

Instagram

scolios

Beslutet om operation kom som en lättnad för Caroline. Hon hade besökte alla möjliga olika läkare och specialister och höll på att bli tokig. Hennes hälsotillstånd var så illa att hon till slut blev tvungen att flytta från Los Angeles, tillbaka till hemstaden Warren, New Jersey. Det var också där som ingreppet skulle äga rum.

Instagram

scolios2

Caroline skriver på sin blogg: ”Jag lider av kronisk smärta i nacke, bröstkorgen och ryggen. Jag har en bedövande smärta som strilar ned i mina armar, en extrem huvudvärk, extrem trötthet, diskbråck, känner mig deprimerad och har mag- och hormonbesvär”.

Instagram

scolios4

När doktor Errico såg röntgenbilderna på Caroline fick han en chock. Från det att hon var 15 år och fått sin första diagnos, hade hennes ryggrad skiftat från en 32 graders krökning till en jättelik 45-graders krökning. Det var illa, men ingreppet skulle kunna förändra mycket.

Instagram

scolios5

Mirakulöst nog återhämtade sig Caroline otroligt snabbt efter det avancerade ingreppet. Hon var uppe och gick i sjukhuskorridorerna inom loppet av några timmar efter operationen.

Instagram

scolios6

Några veckor efter operationen gav läkarna henne grönt ljus för att påbörja sjukhusgymnastik och rehabilitering. Glädjen över att vara kvitt de värsta smärtorna gav henne glädjetårar.

Instagram

scolios4

Bara tre månader efter sin operation kunde Caroline återgå till sitt arbete som modell.

”Operationen har gjort det möjligt för mig att leva livet fullt ut och ta vara på de små sakerna i livet”, skriver hon.

Instagram

scolios9

Vilken stark och tuff tjej du är Caroline, som vågade och orkade ta itu med din tuffa situation. Och vilka fantastiska kirurger det finns som kan utföra sådana här operationer! Dela gärna vidare Carolines upplyftande berättelse om du vill hylla henne och all sjukhuspersonal som gör viktiga saker, varje dag.