Ingen reagerar när 87-åringen ramlar och slår sig hårt – tills en 12-åring stannar sin cykel och gör det otroliga

Säga vad man vill om dagens ungdomar, de kan vara självupptagna och disträa, men man ska aldrig dra alla över en kam.

Hade det inte varit för en tolvårig pojke från Kalifornien hade 87-åriga Chuck kanske dött ensam ute på trottoaren. Tolvåringen gjorde bara det han tyckte var självklart, nu hyllas han som en hjälte.

 

Det var i fredags som tolvårige Massagli la märke till något ovanligt när han kom cyklandes i ett kvarter, inte långt hemifrån.

”Jag såg en gammal mans ansikte, nedtryckt mot trottoaren”, berättar tolvårige Massagli för NTD News.

Massagli berättar att han cyklade närmare för att se vad det var frågan om, och det han fick se gjorde honom rädd. Blod droppade över mannens kläder och rann ut på marken, han hade slagit sig hårt.

Täckt i blod

Den 87-åriga mannen vid namn Chuck hade ramlat och slagit ansiktet hårt i trottoaren. Han hade försökt att ta upp sin telefon för att ringa på hjälp, men lyckades inte då den var totalt nedblodad.

Massagli frågade om mannen var okej, varpå mannen förklarade att han gick på blodförtunnande medicin, vilket gjorde att det var bråttom.

Pojken kastade sig på cykeln

Tolvåringen frågade då om mannens adress, och kastade sig på cykeln i ilfart.

Massagli meddelade mannens fru, sedan cyklade han tillbaka och satt vid hans sida på trottoaren tills sjukvårdare kom till platsen.

Tack vare pojkens snabba insats kunde Chuck få hjälp innan det var för sent. Är man 87 år och går på blodförtunnande och slår sig illa ser oddsen inte bra ut.

Efteråt han Chuck och hans fru tackat pojken:

”Jag är bara så stolt som man kan vara. Jag kan vara så glad att jag träffade den här pojken, och även har lärt känna honom”, sa Chuck till NTD News.

"I couldn’t see anything. I could’ve bled out fairly quickly.”

Posted by NTD Television on Wednesday, 13 March 2019

Den här pojken förtjänar att hyllas. Dela gärna för att uppmärksamma hans insats och inspirera fler till att ALLTID vara uppmärksamma och hjälpa till.