Ingen såg den övergivna bebisen tills ett par reagerade och förändrade allt.

Danny Steward och pojkvännen Peter Mercurio var på väg till tunnelbanan för att ta sig till en restaurang. Men någonting mycket sorgligt fångade Dannys uppmärksamhet. Vad han först trodde var en docka visade sig vara en övergiven bebis. De räddade bebisens liv, och förde den till säkerhet.

Vad Danny och Peter inte visste då var att den där bebisen skulle bli en del av deras familj.

Mitt i ett myller av människor på den här tunnelbanestationen i New York såg Danny hur bebisen låg i en trappuppgång. Övergiven, ensam och insvept i gamla tröjor. Lämnad för att dö. De agerade omedelbart och kontaktade polisen.

1

Sociala myndigheter tog hand om bebisen i väntan på att en mamma, pappa eller familjemedlem skulle höra av sig. Men ingenting hände. Ingen hörde av sig, och allt sökande var förgäves.

Skärmavbild 2015-10-06 kl. 08.26.45

Tre månader senare bestämde gav socialen upp. De bestämde sig för att fråga ett par som de ansåg vara lämpliga som föräldrar. Det paret var hjältarna Danny och Peter.

2

Danny blev överlycklig och ville direkt säga ja. Peter tvekade till en början, men efter viss betänktetid och övervägande tillsammans med sin partner bestämde de sig för att adoptera pojken de räddat i tunnelbanan.

3

Händelsen i tunnelbanan utspelade för 15 år sedan. I dag lever de lyckliga tillsammans i New York, som vilken annan familj som helst. Fantastiskt!

5

Här kan du se ett nyhetsinslag om Peter, Danny och sonen.

Bildkälla: Youtube.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna