Ingen ser bebisen som drunknar, då gör autistiska pojken det ingen annan vågar

Allt för ofta får man läsa om barn som varit nära att drunkna, och det är även det denna historia handlar om.

Trots att föräldrar säkerligen gör allt för att hålla sina barn under uppsikt är det inte helt omöjligt att man vänder bort huvudet en sekund.

Det kan vara ett annat barn som pockar på uppmärksamhet eller att man tror att det är någon annan som för stunden håller barnet under uppsikt.

Oavsett vad så är jag säker på att ingen lämnar sitt barn utan uppsikt i närheten av vatten med flit. Men allt för ofta när det händer är olyckan framme innan du ens hinner ana.

Den här händelsen som utspelade sig i Florida, USA hamnade på övervakningskamera den 17 juni i år och det är skrämmande att se att 3-åringen kämpa för sitt liv i flera minuter mitt i folksamlingen, utan att någon ser vad som händer.

Det är först när en 9-årig autistisk pojke, Colbi, såg vad som höll på att hända som barnet kunde räddas.

Colbi lyfte den livlösa pojken ur vattnet och Colbis mamma, Severia Heard som också är sjuksköterska kom för att hjälpa till.

Hon hade aldrig gjort hjärt- och lungräddning på ett barn förut, men hade gjorde det många gånger på äldre.

Hon var rädd att hon skulle göra illa pojken och upprepade gång på gång ”snälla barn, dö inte”, berättar hon för news.com.au.

Pojken togs till Tallahassee Memorial Health Care och återhämtade sig snabbt.

Serveria säger att hennes son är en riktig hjälte som räddade livet på pojken, han är inte van att få beröm, men det borde han.

”Han är känd för att vara en bekymrad pojke, men jag försöker säga till honom att han är fantastisk oavsett vad andra säger” fortsätter hon.

Polisen Brian Bishop som bevittnade händelsen hyllar både Colbi och hans mamma som hjältar.

Dela gärna för att uppmärksamma hur otroligt illa det kan gå om man inte har barn under uppsikt när man är i närheten av vatten.

Det räcker med att bara vända bort huvudet i en sekund för att olyckan ska vara framme.